Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének keddi visszavágóján a MOL Vidi FC 3-0-ra verte a Debreceni VSC-t a Nagyerdei Stadionban, így elsőként a székesfehérvári csapat jutott a döntőbe, méghozzá kettős győzelemmel. 

A MOL Vidi FC 1-0-ra győzte le a vendég Debrecent múlt héten kedden a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatta a debreceni visszavágót. Viszont nem könnyítette meg a székesfehérvári csapat helyzetét, hogy Marko Nikolic vezetőedző, illetve Juhász Roland és Vinícius Paulo is hiányzott – mindhárman az eltiltásukat töltötték –, ráadásul a Vidi a Fradi elleni 4-1-es bajnoki vereséget követően érkezett erre a mérkőzésre, míg a DVSC a Haladás elleni 2-1-es sikerrel hangolt.

A kiválóan kezdő Vidi már a 12. percben megszerezhette volna a vezetést,

és tehetett volna hatalmas lépést a döntőbe jutás felé, de Stopira egy bal oldali szögletet követően öt méterről centikkel a bal kapufa mellé fejelt. Nem sokkal később újabb nagy lehetőséget hagyott ki a székesfehérvári együttes, Kovács István lőtt 13 méterről, de Tomas Kosicky nagyot védett.

A debreceni Tőzsér Dániel (b) és a székesfehérvári Stopira (Ianique dos Santos Tavares) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC - MOL Vidi FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. április 23-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, bár a DVSC birtokolta többet a labdát, de teljesen veszélytelen volt a Vidi kapujára, a vendég együttes kontráiban viszont mindig ott volt a veszély, azonban a bejelezések nem sikerültek, a félidő közepén például Futács Márkó lőtt 16 méterről kapu fölé.

A 28. percben így is előnybe kerülhetett volna a semmiből a Debrecen,

de Csősz Richárd hiába lőtt szépen 14 méterről, Kovácsik Ádám nagy vetődéssel mentett. A félidő hátralévő részében már kisebb-nagyobb lehetőségek is adódtak – Bódi Ádám szöglete után Kinyik Ákos közeli fejesét érdemes talán kiemelni –, de gól nem esett, így a Vidi tartotta az első meccsen megszerzett egygólos előnyét.

A második félidő jó iramban kezdődött, de Futács fejese mellé ment, a másik oldalon pedig rendre sikerült blokkolni a DVSC próbálkozásait.

A székesfehérvári Anel Hadzic (b) és Elek Ákos (k), valamint a debreceni Zsóri Dániel a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC - MOL Vidi FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. április 23-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 63. percben Herczeg András kettős cserére szánta el magát – Varga Kevint Szécsi Márk váltotta, míg Zsóri Dániel helyére Takács Tamás érkezett –, nem sokkal később előbb Haris Attila lőtt nem sokkal kapu fölé 11 méterről, majd Tőzsér rontott centikkel egy jó cselt követően. Ám ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen:

a 66. percben Futács 18 méterről remekül lőtte ki laposan a bal alsót.

A kapott gól pedig megfogta a DVSC-t, a Vidi pedig ezt ki is használta.

A 72. percben Elek Ákos hat méterről fejelt a kapuba,

így végleg eldöntötte a legfontosabb kérdéseket.

A 82. percben kis híján összejött a szépítés a Debrecennek, de Takács Tamás lesről talált a kapuba, így maradt összesítésben a háromgólos vendég előny. Az utolsó percekben már mindkét csapat a hármas sípszót várta, de a csereként beállt

Marko Scsepovics még kiharcolt a 92. percben egy büntetőt, amelyet Huszti Szabolcs magabiztosan értékesített,

így a Vidi magabiztosan jutott az MK-döntőbe.

„Még mindig nem vagyok százszázalékos, de dolgozom keményen, és szépen alakul. Igazi csapatmunka volt a mai siker. Kézben tartottuk a meccset, fontos győzelmet arattunk" – mondta Futács Márkó a lefújást követően az M4 Sport kamerája előtt.

Az MK-döntőben hatodszor szerepelhet a Vidi, az előző öt próbálkozásából csak 2006-ban hódította el a trófeát. A másik elődöntős párharc visszavágóját szerdán 15 órától rendezik, azon a másodosztályú Soroksár fogadja a Honvédot, amely az első mérkőzésen 2-1-re győzött. A finálét május 25-én rendezik a Groupama Arénában.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Debreceni VSC–MOL VIDI FC 0-3 (0–0)
Gólszerző:
Futács (66.), Elek (72.), Huszti (92., büntető)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3400 néző
V:
Iványi Zoltán

DVSC: Kosicky – Kinyik, Kusnyír, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Szécsi, 63.), Tőzsér, Csősz, Bódi (Damásdi, 75.) – Haris, Zsóri (Takács T., 63.).
MOL VIDI: Kovácsik – Nego, Elek, Stopira, Tamás K. – Pátkai, A. Hadzic, Nikolov – Kovács (M. Scsepovics, 89.), Milanov (Huszti, 69.) – Futács.

Továbbjutott a MOL Vidi 4-0-s összesítéssel.