Bajnokok Ligája induló helyre ugrott a Getafe

fbl Horizontal
Getafe's players celebrate their third goal during the Spanish League football match between Getafe and Sevilla at the Coliseum Alfonso Perez in Getafe on April 21, 2019. (Photo by Benjamin CREMEL / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Getafe magabiztosan, 3-0-ra nyert a Sevilla ellen.

Ezzel a győzelemmel a Getafe a 4. helyre ugrott fel a táblázaton, amely a spanyoloknak Bajnokok Ligája főtáblás induló helyezést jelent. Ha a hátralévő 5 fordulóban a Getafe megtartja ezt a helyezését, szeptemberben indulhat a BL-ben.

A Sevilla elleni meccsen a 35. percben Mata szerezte meg a hazai csapatnak a vezetést, majd jött Molina duplája.

A vendégcsapatból Sergio Escudero, míg a hazai együttesből Djene Dakonam kapott piros lapot, így mindkét együttes 10-10 emberrel fejezte be a mérkőzést.

A Levante hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az Espanyol csapatával a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának vasárnapi játéknapján. A házigazda valenciai csapat legutóbb február közepén győzött, és immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen a La Ligában.

A kiesés elkerüléséért küzdő Villarreal saját közönsége előtt 2-1-re legyőzte a Leganést a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A hazaiak sorozatban másodszor nyertek, mostani sikerükkel pedig a 14. helyre jöttek fel a tabellán. Előnyük jelenleg négy pont a 18. helyezett Valladoliddal szemben.