Társoldalunk:

A Real Sociedad két percig elhihette, hogy van esélye a Barca ellen

2019.04.20. 22:39

A Barcelona hazai pályán 2-1-re legyőzte a Real Sociedadot a spanyol bajnokság 33. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel továbbra is kilencpontos előnnyel áll a tabella élén.

A Barcelona katalán csapat szenvedett az első félidőben, szervezetten védekezett a Real Sociedad, ráadásul a előttük adódott a legkomolyabb lehetőség a 36. percben. A baszk együttes azonban nem tudta kihúzni bekapott gól nélkül a félidő végéig, az utolsó percben Dembélé szögletére Lenglet érkezett tökéletes ütemben, két védőt megelőzve fejelt a kapuba.

A 62. percben szinte a semmiből egyenlített a Sociedad: Merino ugratta ki jó ütemben Juanmit, aki az ötös sarkáról, bevetődve talált a kapuba.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, nem egészen kettő perccel később Jordi Alba góljával ismét vezetett a címvédő. A balbekk jobbal, 15 méterről vette be Rulli kapuját.

A Sociedad nem tudott megújulni, sőt, a Barca szerezhetett volna további gólokat, de végül maradt a 2-1-es végeredmény. Az Atlético korábban 1-0-ra tudott nyerni az Eibar vendégeként, ezzel a győzelemmel tehát a katalán csapat visszaállította a kilencpontos előnyét a tabellán.