Társoldalunk:

Lovrencsics: Nem számolgatunk, minél előbb bajnokok akarunk lenni

2019.04.20. 23:56

A magyar labdarúgó-bajnokságot vezető Ferencváros magabiztosan, 4-1-re győzte le a második helyen álló MOL Vidit szombaton este az OTP Bank Liga 29. fordulójának zárómeccsén, a zöld-fehérek így óriási lépést tettek a bajnoki cím felé. A hazai főszereplők érthetően boldogan, a vendégek pedig csalódottan értékeltek a lefújás után. 

"Fontos volt, hogy gyorsan vezetést szereztünk, utána viszont sajnos a kelleténél is jobban visszaálltunk, ezt pedig a Vidi kihasználta. Ettől függetlenül nagyon jó meccset játszottunk, a négy gól önmagáért beszél, boldog vagyok, hogy góllal segíthettem a csapatot ehhez a fontos sikerhez" - értékelt a vegyes zónában az első ferencvárosi gól szerzője, Nguen Tokmac. A norvég támadó szerint most már valóban nagyon közel vannak céljaik eléréséhez, amíg azonban matematikailag sem válik biztossá az FTC bajnoki címe, nem bízhatják el magukat.

"A hátralévő meccseken is maximális koncentrációra lesz szükség, de amelyik csapatnak ilyen közönség van a háta mögött, annak nem lehet problémája. A szurkolóink egészen elképesztő hangulatot teremtettek ma este, soha életemben nem játszottam még ilyen remek hangulatú mérkőzésen, miattuk is örülök a győzelemnek, hiszen a drukkerek is megérdemelték."

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland (23) szerint ez volt az a pillanat, ahol eldőlt a mérkőzésFotó: Mudra László - Origo

A vendégek csapatkapitánya, Juhász Roland szerint Anel Hadzic kiállításánál minden eldőlt.

"A piros lap döntően befolyásolta a mérkőzést, mert bár nem kezdtünk jól, hátrányból is visszajöttünk, és az első félidő második felétől már uraltuk a találkozót, nem tudtak mit kezdeni az agresszív letámadásainkkal a hazaiak. A második játékrész elején sem éreztem még akkora problémát, de sajnos a kupameccsekkel ellentétben a pontrúgásokból ezúttal a Fradi jött ki jobban, egy szöglet és egy szabadrúgás után szereztek újra vezetést, majd biztosították be a győzelmet. A negyedik gól miatt bosszús vagyok, de összességében büszke vagyok a csapatra. Mindent megpróbáltunk, de az emberhátrány egy Ferencváros-szintű csapat ellen megpecsételi a dolgokat."

Matematikai esélye ugyan még van a Vidinek a bajnoki címre, innentől azonban nem kérdés, hogy a Magyar Kupa-győzelem lett a prioritás Székesfehérváron. 

"A végsőkig küzd a csapat, de igazából még akkor sem lett volna egyszerű a helyzetünk, ha esetleg nyertünk volna, így pedig még nehezebb lett. Természetesen meg szeretnénk nyerni a kupát, nincs sok időnk a vereségen keseregni, hiszen kedden már jön a Debrecen elleni visszavágó. De a hátralévő bajnoki találkozóinkat is meg szeretnénk nyerni, hiszen úgy lehet teljesen értékes ez a szezon."

A Ferencváros közönsége ezúttal is szenzációs hangulatot teremtett a lelátókraFotó: Mudra László - Origo

A Ferencváros mezében első gólját szerző Ihor Haratin így értékelt. "Nagyon örülök, hogy megvan az első gólom, de a győzelemnek még inkább, hiszen mindannyian tudjuk, mit jelent ez a siker. Nem túl kényelmes ebben a maszkban játszani, amit az orrtörésem miatt viselek, de ha ez kell ahhoz, hogy betaláljak a kapuba, akkor mindig hordani fogom." 

Kovács István nem volt népszerű a hazai drukkerek körében, ám a Vidi középpályását ez egy cseppet sem zavarta. "Óriási megtiszteltetés, ha Huszti Szabolccsal emlegetnek egy lapon, márpedig a Ferencváros közönsége elég sokat foglalkozott velünk. De tudjuk, a szurkolói lélektannak ez is egy válfaja, azok a játékosok pedig, akik csak szürke eminenciások, nem biztos, hogy ezt megkapják, én pedig örülök, ha nem közéjük tartozom."

A fehérvári játékos véleménye csak részben egyezett meg Juhász Rolandéval, szerinte nem csak a kiállítás döntötte el a rangadót. 

Kovács István (10) szerint elkerülhető gólokat kaptak pontrúgások utánFotó: Mudra László - Origo

"A piros lap ellenére a félidőben összeszedtük a sorainkat a szakmai stábbal, és jól kezdtük a második félidőt, birtokoltuk a labdát, voltak lehetőségeink, és bár nehéz volt emberhátrányban játszani a Fradi ellen, a gólokat mégis pontrúgások után kaptuk, ami azért elkerülhető lett volna, ez eddig nem volt ránk jellemző.  Gratulálok a Ferencváros játékosainak, profi módon lehozták ezt a találkozót."

"Csatárként az a feladatom, hogy gólokat szerezzek, de ez a mostani kettő a nagy tét miatt különösen fontos volt a számomra" - mondta a duplázó Davide Lanzafame, majd így folytatta. Rengeteget köszönhetek a családomnak, ők mindig mellettem állnak, így megígértem a feleségemnek és a lányaimnak, hogy velük ünnepelek majd, ha esetleg betalálok.  Szerencsére sikerült, nagyon érzelmes pillanatok voltak."

A Fradi jobb oldalán ezúttal is rengeteget futó Lovrencsics Gergő szakmai szemmel is értékelt.

"Tudatosan kezdtünk ilyen határozottan, talán meg is leptük vele a Vidit, viszont a korai vezetés után nem volt jó döntés ennyire visszaállni. De a váratlan bekapott gól után is taktikusan, fegyelmezetten futballoztunk. A kiállítás nyilván megkönnyítette a dolgunkat, még nagyobb területek adódtak a támadásainkban, játszottuk a saját játékunkat, és felőröltük őket. Négyszer játszottunk a szezonban a fehérváriakkal, de egyszer sem nyertünk, most viszont talán a számunkra leginkább fontos találkozón végre megtörtük a rossz sorozatot."

Lovrencsics Gergő nem akar számolgatni, már a Honvéd elleni meccs után aranyérmet ünnepelne a FradivalFotó: Mudra László - Origo

Érdekes kérdés lehet, hogy, ha a jövő héten a Honvéd otthonában nem tudna nyerni a Fradi, a Vidi pedig hozná a saját bajnokiját, akkor a zöld-fehérek két hét múlva az ősi rivális Újpest ellen biztosíthatnák be bajnoki címüket a Groupama Arénában.

"Már meccs előtt is hallottam ilyen hangokat, de nekünk semmi ilyesmivel nem lehet foglalkozni, minél előbb pontot kell tenni ennek a kérdésnek a végére. A Honvéd elleni meccsre azzal a céllal utazunk a jövő héten, hogy megnyerjük a bajnokságot!"