Társoldalunk:

Gulácsiék rangadót nyertek, egyre biztosabb a dobogó

2019.04.20. 20:27

A Bundesliga 30. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re győzött a Borussia Mönchengladbach otthonában, ezzel 10 pontra nőtt a két csapat közötti különbség. A Lipcse továbbra is a harmadik helyen áll a bajnokságban.

A Bundesliga harmadik helyére hajtó Lipcse nem kezdett jól a Mönchengladbach vendégeként, főleg a hazaiak kezdeményeztek, Gulácsi Péternek is akadt dolga. Az első negyedóra végén aztán büntetőhöz jutott a vendég együttes, Patrick Hermann szabálytalankodott (vagy nem) Marcel Halstenberggel. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan lőtt a kapuba.

A második félidő 8. percében duplázni tudott a Halstenberg, aki szépen játszott össze Forsberggel, majd remekül fejezte be az akciót.

Újabb nyolc perc elteltével szépített a hazai csapat, egy labdaszerzés után Alassane Plea lépett ki ziccerben, és estében, külsővel el tudta pöckölni a labdát a tehetetlen Gulácsi mellett.

A maradék időben mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a Gladbach volt veszélyesebb, de Gulácsi megfogott mindent. A 81. percben Ralf Rangnick beküldte Willi Orbánt is, hogy megszilárdítsa a védelmet. A húzás bejött, a Lipcse begyűjtötte mindhárom pontot, és magabiztosan őrzi a harmadik helyét a tabellán.