Vágólapra másolva!
A Litván Labdarúgó-szövetség illetékesei úgy gondolták, hogy igazi látványosságot csinálnak a kupasorsolásból. Részben sikerült is nekik.

A tavaszi-őszi rendszerű litván labdarúgásban a bajnokság rajtja után másfél hónappal a kupaküzdelmek is megkezdődnek, az első párosítások sorsolását pedig csütörtökön tartották meg a litván szövetség (LFF) illetékesei. Akik úgy gondolták, hogy visznek egy kis színt a "két öltönyös golyókat nyitogat" című műsorban, és inkább egy alig felöltözött bombázóra bízták a dolgot, akinek egy szélgépbe zárva kellett elkapnia a cetliket, kialakítva ezzel a párosításokat.

A kisasszony láthatóan nem jött zavarba a feladattól, ahogy attól sem, hogy az egyik kamera meglehetősen illetlen szögből vette. Lehet, hogy nem is tudott róla. A sorsolást követők közül azonban többen is megütközésüknek adtak hangot, a szövetség pedig utólag el is távolította a felvételt a Facebook-oldaláról. Az LFF pénteken ezt még egy bocsánat kérő közleménnyel is megtoldotta, melyben ezt írták:

"Senkit nem szerettünk volna megbántani, és a legkevésbé volt célunk a nemek közötti diszkrimináció erősítése, éppen ellenkezőleg, minden erőnkkel küzdünk a nemek közötti egyenlőségért a labdarúgás területén. Őszintén sajnáljuk a történeteket" – írják, hozzátéve, hogy ők csak szerettek volna, ha nem mindig az unalmas sorsolást kell követniük a nézőknek.

És, ami még szebbé teszi a történetet: egy bizonyos, közelebbről meg nem nevezett "technikai hiba" miatt nem is sikerült elkészíteni a hivatalos párosítást. Úgyhogy marad a jól bevált "két öltönyös golyókat nyitogat" módszer.