Mindent egy lapra tehet fel a Napoli az Arsenal elleni El-rangadón

fbl Horizontal
Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey (C) celebrates scoring the team's first goal during the UEFA Europa League quarter final, first leg, football match between Arsenal and Napoli at the Emirates Stadium in London on April 11, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A múlt heti első mérkőzések eredményei alapján Nápolyban és Frankfurtban alakulhat izgalmasan a negyeddöntő csütörtöki visszavágója a labdarúgó Európa-ligában.

A Napoli idegenben 2-0-ra kikapott az Arsenaltól, de minden bizonnyal mindent egy lapra feltéve rohamozni fog a győzelemért és továbbjutásért, mivel az olasz bajnoki címről már lemondott, az Olasz Kupából is kiesett, így az El az egyetlen sorozat, amelyben még nyerhet. A dél-olasz csapatnak ugyanakkor

nem szabad ész nélkül támadnia, mivel ha gólt kap, akkor már négyet kellene szereznie az elődöntőbe jutáshoz.

Az Ágyúsok ebben a szezonban

idegenben nem szerepelnek túl fényesen,

a Premier League-ben 16 meccsükből mindössze hatot nyertek meg, ráadásul az El kieséses szakaszában mindkétszer alulmaradtak vendégként, előbb Boriszovban 1-0-ra, majd a Rennes otthonában 3-1-re.

A Napoli nem kapthat gólt hazai pályán Forrás: AFP/Ben Stansall

Az Eintracht Frankfurtnak is kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Benficával szemben,

csakhogy a 4-2-es kudarc miatt a 2-0 és a 3-1 neki lenne kedvező. A két együttes alapvetően támadó felfogásban futballozik, így ismét egy több gólos, látványos összecsapás várható. A német gárda saját közönsége előtt kifejezetten eredményes, ugyanis az El-ben öt hazai találkozójából négyet megnyert, egyszer döntetlent játszott: a Laziót 4-1-re, az Apollont 2-0-ra, az Olympique Marseille-t 4-0-ra, a Sahtar Donyecket pedig szintén 4-1-re verte, a kivételt az Internazionale elleni gól nélküli döntetlen jelenti a nyolcaddöntőben.

A papírforma szerint a Chelsea-nek és a Valenciának nem lehet gondja a továbbjutással,

mivel már idegenben előnyt szereztek: előbbi a Slavia Praha vendégeként 1-0-ra, míg utóbbi a hozzá hasonlóan spanyol Villarreal otthonában 3-1-re győzött.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol)-Slavia Praha (cseh) 21.00 (az első mérkőzésen: 1-0)
Eintracht Frankfurt (német)-Benfica (portugál) 21.00 (2-4)
Valencia (spanyol)-Villarreal (spanyol) 21.00 (3-1)
SSC Napoli (olasz)-Arsenal (angol) 21.00 (0-2)