Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 28. fordulójából bepótolt mérkőzésén a Paris Saint-Germain 3-2-re kikapott a Nantes otthonában, így Thomas Tuchel csapata továbbra sem tudta matematikailag bebiztosítani fennállása nyolcadik bajnoki címét.

A párizsiak már hétvégén megnyerhették volna a bajnokságot, de tartalékos felállásban 5-1-re kikaptak a második Lille otthonában. Thomas Tuchel ezúttal is felforgatott csapatot küldött pályára: a védelem tengelyében ott volt a német Thilo Kehrer, akitől a Lille ellen négy gólt kapott a párizsi csapat. A támadó szekcióban Neymar, Di Maria, Cavanai és Mbappé helyett Diaby, Kurzawa, Nkunku és Choupo-Moting futballozott.

A PSG kezdte jobban a mérkőzést. A 19. percben Dani Alves bombagóljával megszerezte a vezetést.

Három perccel később egyenlítettek a hazaiak.

Egy bal oldali szöglet után Diego Carlos csúsztatott a hosszú sarokba.

A lefújás előtt átvette a vezetést a Nantes. Kehrer újabb kapitális hibáját kihasználták a hazaiak, és egy sakk-matt akció végén Waris Majeed közelről a kapuba belsőzött.

A második félidőt úgy kezdte a Nantes, ahogy az elsőt abbahagyta. Az 51. percben egy szöglet után a rövid oldalon érkező Pallois csúsztatott, az első gólt szerző Diego Carlos pedig közelről a kapuba kotorta a labdát.

A párizsi csapattal legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy két egymást követő bajnokin is három gólt kapott.

A folytatásban a PSG nem mozgósított túl sok energiát az egyenlítésért. A 78. percben Maxim Choupo-Moting hagyott ki óriási ziccert, de tőle ez mostanában nem újdonság. A vendégek helyzetéről mindent elmond, hogy Tuchel a második félidőben Colin Dagbát és Metehan Guclut küldte pályára, hogy felpörgesse a csapatát. Utóbbi a 89. percben még szépíteni tudott.

A hosszabbításban azonban a PSG nem tudott gólokat szerezni, így sorozatban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen. Győzelmével a Nantes feljött a tabella 14. helyére, míg a párizsi csapat vasárnap este a Monaco ellen biztosíthatja be a bajnoki címét.

Ligue 1, 28. forduló:
Nantes-Paris Saint-Germain 3-2 (2-1)