Vágólapra másolva!
Az élvonalban szereplő Budapest Honvéd 2-1-re verte az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a sorozat meglepetéscsapatát, az NB II-es Soroksárt a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A hétszeres győztes Honvéd nem panaszkodhatott a sorsolására az MK mostani szezonjában. A kispestiek ugyanis még nem találkoztak élvonalbeli riválissal, az elődöntőben sem, mivel a Puskás Akadémiát a negyeddöntőben búcsúztató Soroksár várt rájuk. Az esélyek nem csupán az osztálykülönbség miatt szóltak a Honvéd mellett, hanem a vendégek formája miatt is: Lipcsei Péter tanítványai súlyos vereséget szenvedtek vasárnap a Vasas elleni NB II-es találkozón.

Ilyen előzmények után hatalmas kispesti labdabirtoklási fölénnyel indult a meccs, ennek ellenére a 12. percig kellett várni az első kapura lövésre, Filip Holender 20 méteres próbálkozása viszont mellé ment. Ezt követően sem pörögtek fel az események, a Soroksár a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, ezzel pedig nem igazán tudott mit kezdeni a Honvéd.

A kispesti Heffler Tibor (b) és a soroksári Lőrinczy Attila a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében megrendezett Budapest Honvéd - Soroksár SC mérkőzésen az Új Hidegkuti Stadionban 2019. április 17-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hiába játszott fölényben az NB I-es csapat, a 28. percben a korábbi ferencvárosi játékos,

Gyömbér Gábor közeli fejese után a Soroksár juthatott volna előnyhöz,

de a rutinos játékos épp a vonalon Horváth Andrásba bólintotta a labdát, amelyet az FTC támadója, Böde Dániel is a helyszínen nézett végig. A nagy vendéglehetőség után nem sokkal jött a válasz a másik oldalon, de

David N'Gog a jobb kapufát találta el jó helyzetben.

Az első félidő végét még megnyomta a Honvéd, de nem tudott előnyt szerezni az első 45 percben.

A Honvéd edzője, Supka Attila nem volt elégedett az első félidei teljesítménnyel, így a félidőben kettőt is változtatott a csapatán. Ám hiába állt be Ivan Lovric és Danilo is, a második félidő elején szinte semmit nem változott a játék képe: a hazai együttes próbálta feltörni a soroksári védelmet, kevés sikerrel. Az 57. percben viszont már megtört a jég, igaz ehhez kellett Kovács Dániel rossz kirúgása is, amely után gyorsan indult a Honvéd,

Danilo kiszolgálása után Holender lőtt 11 méterről estében a kapuba.

A kapott gól után váltani tudott a Soroksár, átvette a meccs irányítását, ennek eredményeképpen pedig a 76. percben egyenlíteni is tudott:

Kundrák Norbert sarokkal visszatett labdáját Gyömbér Gábor lőtte be 14 méterről.

Az utolsó negyedórában mindent megtett az újabb gólért, így a minimális előny kiharcolásáért a Honvéd, amely egy

bal oldali szöglet után a 87. percben össze is jött, Kálnoki Kis Dávid hat méterről fejelt a kapuba.

A Soroksár már nem tudott ismét egyenlíteni a hátralévő percekben, így Lipcsei Péter csapata kikapott, de jó helyzetből várhatja a párharc visszavágóját.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Budapest Honvéd-Soroksár SC (NB II) 2-1 (0-0)
Gólszerző: Holender (57.), Kálnoki Kis (87.), ill. Gyömbér (76.)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1929 néző. V: Iványi Zoltán
Honvéd: Horváth A. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezgrani (Lovric, a szünetben), Nagy G., Heffler T., Ben Hatira (Danilo, a szünetben), Uzoma – N'Gog (Tischler, 69.), Holender.
Soroksár: Kovács Dániel – Molnár, Gárdos (Orosz, 67.), Gyömbér, Bor – Huszák, Tamási (Csernik, 67.) – Kundrák (Korozmán, 81.), Derekas, Lőrinczy – Erdélyi.