Újabb csodára hajt a Manchester United a BL-ben

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (C) celebrates with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho after scoring during the UEFA Champions league first leg quarter-final football match between Manchester United and Barcelona at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 10, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Hazai sikert ígér a papírforma a Barcelona-Manchester United rangadón a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A katalánok azonban a nyolcaddöntők tapasztalatai alapján nem dőlhetnek hátra, az előző körben az Ajax és a Manchester United is idegenbeli győzelemmel harcolta ki a továbbjutást. 

Az FC Barcelona az Old Traffordon aratott 1-0-s sikerét követően fogadja a Manchester Unitedet a BL-negyeddöntőben. A katalánok a Juventushoz hasonlóan megtehették – mivel a La Ligát magabiztos előnnyel vezetik –, hogy a legjobbjaik pihenőt kapjanak a sereghajtó Huesca elleni bajnokin, amely végül gól nélküli döntetlennel ért véget.

Az MU a nyolcaddöntőben történelmi bravúrt hajtott végre azzal, hogy a 0-2-es hazai első mérkőzés után a Paris Saint-Germain otthonában tovább tudott jutni, most viszont talán még ennél is „nagyobbat szólna” a sikere.

Főként azért, mert a Barcelona 2013 szeptembere óta – ami rekordhosszúságú sorozat a BL történetében – nem kapott ki hazai pályán a Bajnokok Ligájában,

ezeken a mérkőzéseken pedig 27 győzelem és 3 döntetlen a mérlege. Az is a gránátvörös-kékek mellett szól, hogy az európai kupákban 38 olyan párharcot vívtak, amelynek az első mérkőzését idegenben megnyerték, s mindössze két olyan eset volt – az UEFA Kupa 1980/81-es kiírásának második fordulójában a Köln, valamint a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1984/85-ös idényében a Metz ellen –, amikor nem jutottak tovább.

A Barcelona az idegenbeli siker ellenére nem számíthat könnyű meccsre Forrás: AFP/Lluis Gene

A párharc győztesére a Liverpool-Porto csata továbbjutója vár.

Bajnokok ligája, negyeddöntő, visszavágó
21.00: Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol)
Az első mérkőzésen: 1–0