Balotelli lett március legjobbja a francia bajnokságban

fbl Horizontal
Marseille's Italian forward Mario Balotelli reacts during the French Ligue 1 football match between FC Girondins de Bordeaux and Olympique de Marseille at the Matmut Atlantique Stadium in Bordeaux, southwestern France on April 5, 2019. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille olasz válogatott csatárát, Mario Balotellit választották március legjobb játékosának a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. 

A hivatásos játékosok minden hónapban megválasztják a Ligue 1 legjobbját, az idei szonban pedig először adták marseille-i játékosnak a díjat, méghozzá Mario Balotellinek:

A magáról leginkább botrányaival hallató olasz csatár ezúttal nagyon is rászolgált a dicséretre: az OM négy márciusi bajnokiján négy gólt lőtt (egyet-egyet a St.-Étienne-nek és a Nice-nek, kettőt az Angers-nek), ráadásul előbbi kettőért három-három pont járt, míg utóbbi esetben egy pontot hozott a konyhára a duplázás.

Az idényben eddig csak a Paris Saint-Germain fiatal támadója, Kylian Mbappé tudott duplázni a szavazások során, augusztusban és februárban lett ő a hónap legjobbja, egyébként minden hónapban más-más játékos nyert. Október legjobbjának a januárban tragikus körülmények között meghalt Emilian Sala érdemelte ki az elismerést.