Vágólapra másolva!
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott, amely már pénteken biztosította részvételét az Európa-bajnokságon, hétfőn 4-2-re kikapott Belgiumtól az utolsó selejtezőmérkőzésén.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese ugyan vezetést szerzett a Telkiben rendezett találkozón, de a rivális már a szünetig fordított, majd a folytatásban újabb két gólt szerezve magabiztossá tette előnyét. A hajrában a magyarok csak szépíteni tudtak, így végül csoportmásodikként jutottak ki a kontinensviadalra.

A magyar válogatott vereségével a második kalapból várja a csütörtöki, dublini sorsolást. Ez azt jelenti, hogy az ír, holland, olasz, francia, portugál, spanyol, izlandi, belga nyolcasból két csapatot kapunk, míg az orosz, görög, cseh, német, osztrák, svéd, angol hetesből egy ellenfelet sorsolnak mellénk.

Második helyen jutott ki az Eb-re az U17-es fociválogatott Forrás: mlsz.hu

Az írországi Eb-t május 3. és 19. között rendezik 16 csapat részvételével. A négy csoport beosztását csütörtökön 19.30-tól sorsolják Dublinban. A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe, a torna első öt helyezettje pedig kvalifikálja magát az idei, brazíliai világbajnokságra.

A magyarok a két selejtezőtorna hat meccse során csak a mostani vereség alkalmával kaptak gólt, ugyanis Romániával 0-0-t játszottak, majd Litvániát 3-0-ra, Szerbiát 1-0-ra verték, az elitkörben aztán a bosnyákokat és a norvégokat is 1-0-ra múlták felül.