Sem a Juventus, sem a Barcelona nem ér a Fradi nyomába

Ferencváros, Haladás, Ferando Gorriarán
A ferencvárosi Fernando Gorriarán (elöl) és Tamás László, a szombathelyi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 16-án
Vágólapra másolva!
Nem április elsejei tréfa, hogy az elmúlt öt forduló teljesítménye alapján a Ferencváros labdarúgócsapata jobb teljesítményt nyújt, mint a Barcelona, a Manchester City, a Juventus vagy a Paris St. Germain.

A Szergej Rebrov irányította zöld-fehér csapat az elmúlt öt fordulóban öt győzelmet aratott, 15 pontból 15-öt szerzett meg, a gólkülönbsége 17-1.

A Ferencváros meccsei

Ferencváros-Puskás Akadémia 4-0
Ferencváros-DVTK 7-0
MTK-Ferencváros 1-3
Ferencváros-Haladás 2-0
Kisvárda-Ferencváros 0-1

Ezzel a mutatóval a Barcelona sem tud versenyezni. A katalán csapat az elmúlt öt fordulóban ugyancsak 15 pontot szerzett, de „csak” 14-4 a gólkülönbsége.

A Barcelona meccsei

Sevilla-Barcelona 2-4
Real Madrid-Barcelona 0-1
Barcelona-Rayo Vallecano 3-1
Betis-Barcelona 1-4
Barcelona-Espanyol 2-0

A Manchester City közel járt a Fradihoz, mert a Pep Guardiola vezette együttes öt kör alatt ugyanannyi gólt kapott – 1-et – mint a Fradi, ellenben „csak” 13-at lőtt. Ugyanakkor ezt a teljesítményt nem öt, hanem hat hét alatt érték el, mert a Manchester United-Manchester City meccset elhalasztották.

A Manchester City meccsei

Manchester City-Chelsea 6-0
Manchester City-West Ham 1-0
Bournemouth-Manchester City 0-1
Mannchester City-Watford 3-1
Fulham-Manchester City 0-2

A Juventusnak esélye nem volt az 5/5-ös mutatóra, mert a Genoa 2-0-ra legyőzte Ronaldóékat. A PSG pedig az elmúlt öt hétben csak négy meccset játszott, mert a Nantes elleni bajnokija elmaradt.

A Ferencváros legközelebb április 6-án a Paks ellen hazai pályán játssza a következő bajnokiját.