Dárdait támadták a szurkolók

RB Leipzig - Hertha BSC Sports soccer Bundesliga Single Action Red Bull Arena
30 March 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 27th matchday, RB Leipzig - Hertha BSC in the Red Bull Arena Leipzig. Hertha coach Pál Dárdai crosses the pitch before the game. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál élete legrosszabb mérkőzésének nevezte az RB Leipzig ellen szombati vereséget, ami után most már egy-két szurkoló is megtalálta a Hertha Berlin magyar edzőjét.

A fővárosi csapat 5-0-ra kapott ki Gulácsi Péteréktől, és a játékában semmi dicsérnivalót nem talált Dárdai Pál, aki közvetlenül a mérkőzés után azt mondta, hogy akkor sem szólhatott volna egy szót sem, ha nyolc nullára kapnak ki. Aludva rá egyet, a Morgenpost című berlini lapban is Rune Jarstein kapust és a középhátvéd, Niklas Starkot említette név szerint, akikkel elégedett volt. A Wontorra című televíziós futball show-műsorban pedig így fogalmazott:

„Tulajdonképpen mi építettük fel az ellenfelet. Kezdettől fogva idegesek és zavarodottak voltunk a pályán, csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést a Leipzig.”

Dárdai Pálnak eddig törtetlen volt a népszerűsége Berlinben. 2015. februári kinevezése óta rendíthetetlenül maga mögött tudhatta a szurkolókat, azonban a legutóbbi, zsinórban elveszített három bajnoki mérkőzés (Leipzig 0-5, Dortmund 2-3, Freiburg 1-2) után már hallatszik egy-két kritikus hang.

Dárdai Pálnak és a Hertha csapatának is nagy szüksége lesz a három pontra a Fortuna Düsseldorf ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Az Immerhertha.de szurkolói oldalon az egyik drukker – kifogástalanul kulturált formában – felvetette, nem biztos, hogy Dárdai irányításával tovább tud fejlődni a csapat.

„Megelégszünk a középszerrel, és amikor már nem fenyegeti a csapatot a kiesés veszélye, mindenki szépen hátradől.

Európai kupaszereplés? Nekem úgy tűnik, hogy mindenki jobb szeretné elkerülni. De legyünk őszinték: Lazarókkal, Selkékkel, Starkokkal valóban a 10-14. hely a realitás. Mindenkinek megvan a szép fizetése és a biztos élete. Pedig a ligában ezen a szinten már az számít, hogy akarják-e 100 százalékban a sikert.

– írja az egyik felhasználó, aki a hozzászólása elején leszögezi, hogy az elmúlt idényekben nagy rajongója volt Dárdainak, és Michael Preetz sportigazgató munkáját is elismerte, a jövőben viszont inkább a barátaival ül le egy jó ebédre, mint hogy megnézzen egy Hertha-meccset.

„Szerintem ezzel a klubvezetéssel, ezzel az edzői stábbal és ezzel a csapattal soha semmit nem fogunk elérni. Az elmúlt szezonok után én azt mondom:

– írja az elkeseredett drukker.

„Én még nem venném elő az edzőt. Az viszont kérdés, hogy a hozzánk hasonló csapatok, mint a Frankfurt, a Bremen vagy a Freiburg, miért tűnnek sokkal motiváltabbnak, miért tud belőlük többet kihozni az edzőjük, mint a mieinkből Dárdai? Ez már nem csak a játékosanyagon múlik” – írja a hozzászóló.

Vannak azonban olyanok is, akik egyértelműen védelmükbe veszik a klub harmadik leghosszabb ideje hivatalban lévő edzőjét, és inkább Preetzben látják a hibát.

„Preetz egy olyan szezon után vette át a Herthát, amikor kis híján bajnok lett a csapat (2009 nyarán, amikor a csapat hat ponttal lemaradva a bajnok Wolfsburg mögött a negyedik helyen végzett – a szerk.).

A Hertha a 28. fordulóban a Fortuna Düsseldorfot fogadja, és a két hellyel mögöttük, a 12. helyen álló csapat ellen égetően fontos lesz a három pont megszerzése. Nem is azért, hogy a Hertha közelebb kerüljön a 6., még Európa-liga-indulást érő helyhez, ahol most a 42 pontos Werder Bremen áll, hanem azért, hogy megnyugtassák a szurkolókat, akik már nagyon unják, hogy minden szezon végén csak a vereségek gyűlnek a csapat neve mellett.