Luka Modric kiborult a magyarok elleni vereség után

modric
Croatia's captain midfielder Luka Modric (L) vies for the ball with Hungary's captain midfielder Balazs Dzsudzsak (R) during the UEFA Euro 2020 football 1st round Groupe E qualification match between Hungary and Croatia on March 24, 2019 in Budapest. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte Horvátországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A magyarok bravúros győzelme horvát oldalon is nagy visszhangot váltott ki, a csapat kapitánya, az aranylabdás Luka Modric például alaposan kiakadt a vereséget követően - számolt be róla a Nemzeti Sport Online.

A Vecernji list internetes oldalán Luka Modric, a horvátok aranylabdás csapatkapitánya szinte „Szalai módra" fakadt ki. „Tényleg fel kell ébrednünk – így a 33 esztendős csapatkapitány. – Az első figyelmeztetést már megkaptuk. Roppantmód észnél kell lennünk, különben nagy problémáink lehetnek, ha így folytatjuk. Ha esetleg nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra, nos, az katasztrófa lenne mindannyiunk számára. A problémákat nem most fogjuk megbeszélni, nincs rá idő, de biztos, hogy át fogjuk rágni magunkat rajtuk a későbbiekben."

Ez volt a sorozat kezdete, és van még számos találkozónk hátra – kezdte Dejan Lovren, a horvátok belső védője. – Ugyanakkor fel kell ébrednünk, és a következő meccseken már valós tudásunknak megfelelően kell futballoznunk." Horvátország gyakorlatilag hozta szokásos formáját akkor, amikor vezetéshez jut, hiszen azt követően igyekszik lehozni azzal a minimális előnnyel a találkozót.

Luka Modric és Dzsudzsák Balázs, a két csapatkapitány harca a labdáért Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„A vb-második drámai mérkőzésen kapott ki Budapesten. A magyarok hatalmas fordítással arattak történelmi győzelmet a horvátok felett" – ezzel a címmel nyitott a Sportske novosti internetes portálja, majd Zlatko Dalic szövetségi kapitány szavait idézte.

„Először is gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez – kezdte Dalic. – A gólunk után gyakorlatilag ritmust veszítettünk, a hazai egyenlítés után pedig képtelenek voltunk felpörögni. Josip Brekalo beállásáig nem vállaltunk fel egy egy elleni párharcokat, de onnan már késő volt. Ismét egy rögzített helyzet utáni szituáció büntetett. Egyáltalán nem voltunk kreatívak, drámát persze fölösleges rendezni, de nem voltunk kellően harcosak, agresszívak. Tartom, ellenünk mindenki kétszáz százalékkal veszi fel a küzdelmet, mert mi vagyunk a vébémásodikok."

A teljes cikket ide kattintva olvashatják.