Wales megverte Szlovákiát

Horizontal
Wales' striker Gareth Bale (R) vies with Slovakia's midfielder Juraj Kucka (L) during the UEFA Euro 2020 Group E qualification football match between Wales and Slovakia at Cardiff City Stadium in Cardiff on March 24, 2019. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatottat csütörtökön legyőző Szlovákia ezúttal 1-0-s vereséget szenvedett Walesben, a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek második fordulójában. 

A találkozó egyetlen gólja az ötödik percben született, amikor egy jó ütemben megállított walesi támadás után a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-ben játszó Peter Pekarík elmélázott, Daniel James elvette tőle a labdát, és a kapu jobb oldalába lőtt.

A második játékrészben a szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyták, Albert Rusnák, például az öt és felesen, az üres kapuval szemben állva rúgott lyukat.

Az I csoportban az első fordulóban Belgiumban 3-1-es vereséget szenvedő orosz válogatott a csütörtökön Skóciát nem kis meglepetésre 3-0-ra verő Kazahsztánhoz látogatott, és a remeklő Gyenyisz Cserisev vezérletével könnyedén hozta el a három pontot Asztanából. A Valencia támadója az első félidőben lőtt két gólt, a másodikban pedig még kiosztott egy gólpasszt is.

Eredmények, Eb-selejtező, 2. forduló:
E csoport:
Wales–Szlovákia 1-0 (1-0)
gól: D. James 5.

I csoport:
Kazahsztán–Oroszország 0-4 (0-2)
gól: Cserisev 18., 45+2., Dzjuba 52., Bejsebekov 62. (öngól)