Vágólapra másolva!
A válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a jelenleg a Bundesligában szereplő Hertha BSC csapatát irányító Dárdai Pál is a helyszínen tekinti meg a Magyarország–Horvátország Eb-selejtező mérkőzést. A találkozó előtt az M4 Sportnak nyilatkozott. 

A korábbi kapitányt először még a csütörtöki, Szlovákia ellen 2-0-ra elveszített mérkőzésről kérdezték, már csak azért is, mert északi szomszédunk csapatában két játékosa, Ondrej Duda és Peter Pekarik is pályára lépett.

„A meccset nem ők nyerték meg, de látszott, hogy jó formában vannak, és látszott a két csapat közötti képzettségbeli különbség is. Ugyanakkor szerintem azt a meccset mégsem a szlovákok nyerték meg, hanem mi veszítettük el” – jelentette ki Dárdai, aki szerint Hamsíkék a legjobbjukat adták, annál jobban aligha tudnak játszani, mi pedig, ha kicsivel többet tudunk mutatni, akkor más lehetett volna az eredmény.

Ami a vasárnap esti, a vb-ezüstérmes horvátok elleni találkozót illeti, Dárdai szerint Marco Rossi jól állította össze a kezdőcsapatot.

„Jó döntések vannak a kezdőcsapat összeállításában, mert benne van a csapatban a váratlan. Mert egy jó edző azt kérdezi, hogy tudok nyerni? Szoboszlaival és Dzsudzsákkal például tudok nyerni.”

Dárdai szerint hiába Horvátország az ellenfél, a mai meccsbe úgy kell belemenni, hogy van keresnivalónk, a kapitánynak olyan feladatokat kell adnia a játékosoknak, amit azok végre tudnak hajtani, így mindenki ki tudja hozni magából a maximumot.

Van viszont olyan részlet, ami nem mellettünk szól. „Az első mérkőzésen 0-1-ről fordítottak, azaz biztos, hogy koncentráltan jöttek Budapestre is, a dupla terhelés pedig egyértelműen nekik előny, hiszen ők hozzá van szokva a szerda-szombat ritmushoz. De, ha jól szállunk be a meccsbe, akkor ebben a stadionban bármi lehet, mert ennek a stadionnak ereje van” – tette még hozzá Dárdai.