Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott egy szlovákiai 2-0-s vereséggel kezdte a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatát. Kesergésre azonban nincs idő, hiszen vasárnap este már a második fordulót rendezik, amikor Marco Rossi együttese a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerző horvát válogatottat fogadja a Groupama Arénában. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a szövetségi kapitány, valamint a válogatott hátvédje, Willi Orbán.

Marco Rossi először Szalai Ádám kirohanására reagált. A szakember szerint a taktikai kritikák helytállóak voltak, és tudja, hogy játékosa nagyon ideges volt a vereség után, az érzelmei vezérelték, amikor nyilatkozott. Majd áttért a vasárnapi, Horvátország elleni mérkőzésre:

Hozzátette, kezdeményezni kell a horvátok ellen, bátran játszani, tartani azt az intenzitást, amit a szlovákok elleni meccs nagyobb részében sikerült, amikor pariban volt a csapat a hazaiakkal. Elmondta, hogy számít a szurkolók segítségére is, rájuk mindig lehet támaszkodni.

Budapest, 2018. szeptember 11. Marco Rossi 3-4 helyen fog változtatni a szlovákiai kezdőcsapathoz képest Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A RB Leipzig védője, Willi Orbán tudja, hogy a horvátoknak világklasszis támadóik vannak, Kramaric és Rebic ellen sokszor játszott már a Bundesligában, de szerinte az egész csapat topjátékosokból áll.

A válogatott mottója szerint csak együtt tudják megállítani a horvát válogatottat.

Ugyanez kell ahhoz, hogy túllépjenek a vereségen, ő is próbál pozitívan gondolkodni, és támogatni a csapatot ebben. Szalai Ádámot tiszteli, tudja, hogy a csapatkapitány tisztában van a felelősséggel, ami őt nyomja. Ő a vezérük, és mindenki ugyanannyira szeretne győzni, mint Szalai.

Willi Orbán szerint nem szabad megijedni a horvátoktól Forrás: MLSZ

Úgy gondolja, nincs mit veszíteni a horvátok ellen, a hazai pályából és a szurkolókból kell erőt meríteni. Szeretnének kellemetlen vendéglátók lenni. Agresszívan és lelkesen próbálnak meg játszani, mert nem mindennap adatik meg, hogy egy vb-ezüstérmes ellen méressék meg magukat.

A magyar válogatott vasárnap 18.00-kor fogadja Horvátországot a Groupama Arénában, a mérkőzésről az Origo élőben tudósít.