Vágólapra másolva!
Tíz magyar és egy szlovák drukkert állítottak elő a rendőrök a csütörtök esti Szlovákia–Magyarország labdarúgó Eb-selejtező során, számol be a pozsonyi székhelyű Újszó című magyar nyelvű napilap online kiadása.

A tizenegy előállított szurkoló közül tíz volt magyar állampolgár, akik közül kilencen 150-200 euró közötti pénzbüntetést kaptak, jellemzően azért, mert pirotechnikai eszközöket akartak a stadion területére vinni, és több esetben nem tartották tiszteletben a biztonsági egységek utasításait. Egy magyar drukker ellen azonban eljárás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával.

Nem volt tanácsos ellenszegülni a rendőri intézkedésnek Forrás: Sport24.sk

Ugyanezzel gyanúsítanak egy 28 éves nagyszombati szlovák drukkert, aki a mérkőzés előtt teleszkópos botot (ún. viperát) lengetve provokálta a magyar szurkolókat. Ő 200 eurós pénzbüntetést kapott.

A nagyszombati mérkőzésen a jelentős létszámban felvonuló rendőri erőknek köszönhetően nem került sor komolyabb rendbontásra. Ehhez a szlovák hatóságok részéről mintegy 600 rendőr, egy konfliktuselhárító egység, valamin kutyás és lovas alakulatok mozgósítására volt szükség, írja a lap.

„A rendezvény résztvevői nem sértették meg komolyabban a közrendet. A mérkőzés előtt a bevetett rendőrök kényszerítő intézkedéseket foganatosítottak a közbiztonság megőrzése érdekében” – idézi az Újszó Maria Linkesovát, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivőjét.