Letették a Budapest Honvéd új stadionjának alapkövét

SZABÓ Tünde, George F. Hemingway, Budapest Honvéd
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa dokumentumokat tesznek az időkapszulába az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor
Vágólapra másolva!
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa csütörtök délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

Szabó Tünde beszédében úgy fogalmazott: az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

"A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen

és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem" - mondta Szabó Tünde.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa dokumentumokat tesznek az időkapszulába az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor Forrás: MTI/Máthé Zoltán

George F. Hemingway hangsúlyozta:

az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor.

"Besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent" - közölte.

Letették új Bozsik Stadion alapkövét Forrás: honvedfc.hu

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A

lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték,

a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t, valamint a West Hungária Bau Kft-t. Előbbivel kapcsolatban hozzátette: a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

A csütörtöki eseményen mintegy 250-en jelentek meg, ott volt Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere, Bozsik Péter, a stadion névadójának fia, valamint a kispestiek jelenlegi felnőtt csapatának tagjai, akadémistái, illetve egykori kiválóságai közül többen.