Vágólapra másolva!
A magyar válogatottal az Eb-selejtezőkre készülő Szoboszlai Dominikkel 2022. május 31-ig meghosszabbította a szerződését a Red Bull Salzburg – jelentette be a hivatalos honlapján az osztrák klub.

Szoboszlai Dominik tavaly nyár óta tagja a Red Bull Salzburg első csapatának – előtte az akadémián, az U18-asoknál játszott majd kölcsönben a másodosztályú FC Lieferingnél szerepelt, 42 meccsen 16 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott –, ahol azóta 11 találkozón jutott szóhoz. A bajnokságban egyszer – múlt vasárnap a Wacker Innsbruck ellen talált be –, az osztrák kupán kétszer volt eredményes, míg Európa-ligában gólpasszt adott a Napoli elleni összecsapáson, így álomszerű hetek vannak mögötte. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy tagja a magyar felnőtt válogatottnak, amely Szlovákia és Horvátország ellen lép pályára az Eb-selejtezőben,

Szoboszlai Dominik szerződést hosszabbított a Salzburggal Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Mathias Mandl

Christoph Freund, a Salzburg sportigazgatója a klub honlapjának adott nyilatkozatában elmondta,

Szoboszlai nagyszerűen fejlődött a náluk töltött ideje alatt, az elmúlt hónapban pedig óriásit lépett előre.

„Az elképesztő tehetségéhez rendkívül profi mentalitás párosul. Nagyon fontos, hogy ne térjen le erről az útról, a Salzburg minden segítséget megad ehhez” – mondta Christoph Freund.

Szoboszlai korábbi megállapodása egyébként 2021-ig szólt volna, az aláírást követően a fiatal magyar focista is nyilatkozott.

„Fantasztikus érzés ennek a kiváló klubnak és fantasztikus csapatnak a része lenni, és egyben nagy kihívás is. Az elmúlt években az edzőknek és a klubnak köszönhetően rengeteget fejlődtem.”

– mondta Szoboszlai Dominik.