Egy spanyol tudós állítja: képesek lennének klónozni Lionel Messit

fbl TOPSHOTS Horizontal BACK VIEW BUST FOOTBALL JOY RAISED FINGER
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates scoring the opening goal during the Spanish league football match between Real Betis and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville on March 17, 2019. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
Arcadi Navarro spanyol genetikus határozottan állítja, hogy a tudomány mai állapotában az emberiség képes lenne klónozni a valaha volt egyik legjobb futballistát, Lionel Messit. A mondat végén azonban ott van egy "de".

A spanyol kutató az Európai Genom-fenom Archívum munkatársa, és határozottan álltja, hogy a tudomány mai eredményei mellett az orvosok igenis képesek lennének létrehozni az FC Barcelona argentin klasszisának tökéletes mását.

"Kapnák egy Messihez tökéletesen hasonlító teremtményt – ecsetelte a részleteket Navarro a Cadena SER rádió műsorában. – Olyan lenne, mint Messi ikertestvére, aki egyszerre született vele, csak éppen 20 vagy 30 évre lefagyasztották."

DNS molekula: benne rejlik a tehetség Forrás: Science Photo Library/KATERYNA KON/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Kateryna Kon/Science Photo Libra

Azt azonban Navarro is elismeri, hogy ez még nem lenne garancia arra, hogy egy ugyanolyan zseniális futballistát is kapnánk – a gének meglennének a klón-Messiben is, de ahhoz, hogy ugyanazok a készségek és képességek kifejlődjenek benne, mint az ötszörös aranylabdás "eredetiben", ahhoz

Ugyanazok a lehetőségek rejlenének benne is, de a genetika mellett ott vannak, ugyebár, a tanult a dolgok is, valamint a környezet nem elhanyagolható hatása.

Ebben benne van minden más, az iskolák, amiket kijárt, a La Masián (a Barca híres akadémiája - a szerk.), a képzések, amiket kapott. A genetika csak lehetőséget ad számunkra, de a mi munkánk függvénye, hogy ebből mennyit hozunk ki" – mondta bölcsen Navarro.

Pedig egy jóféle Messi, Messi, Messi támadósorral felálló csapatot szívesen megnéznénk magunk is.