Xavi és Piqué is készülhet a jövő heti válogatott meccsre

FC-BARCELONA-TRAINING FCB FC Barcelona TRAINING Joan Gamper Sports City soccer FOOTBALL 24/10/2014 Urbanandsport Nurphoto Xavi Hernandez Gerard Pique SQUARE FORMAT
24 October-BARCELONA SPAIN: Xavi Hernandez and Gerard Pique in training held at the Joan Gamper Sports City before the match against Real Madrid, on 24 October 2014. Photo: Joan Valls / Urbanandsport / Nurphoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A spanyol válogatottól korábban visszavonult, két klasszis, az egyaránt világ- és Európa-bajnok védő, Gerard Piqué és a középpályás, Xavi Hernández is meghívást kapott a katalán válogatottba. 

Az évente egy-két meccsre összeálló, de 2016 decembere óta az első mérkőzésére készülő katalán futballválogatott egészen komoly csapatot tud kiállítani, amelyik bármelyik selejtezősorozatban megállná a helyét – de miután a spanyol tartományt egyetlen szövetség sem ismeri el, az eddig lejátszott 46 meccsük kivétel nélkül barátságos találkozó volt. És a 47., Venezuela elleni is az lesz.

Pedig az a válogatott, ahová – többek között – az FC Barcelonából, az Espanyolból, az Eibarból és a Gironából, azaz a spanyol élvonal csapataiból érkeznek játékosok, nem rossz csapat. A március 26-i Venezuela elleni gironai meccsre is egészen pofás keret állt össze:

A lista érdekessége, hogy szerepel rajta a spanyol válogatottól a nyári, oroszországi világbajnokság után, 102 mérkőzéssel a háta mögött visszavonult barcelonai védő, Gerard Piqué, valamint a Barca történetének egyik legeredményesebb, és a klub színeiben a legtöbb mérkőzésen pályára lépő legendája, Xavi Hernández is. A középpályás jelenleg a katari al-Szadd csapatában játszik, valamint részt vesz a klub szakmai munkájában, illetve ő a 2022-es vb-rendezés katari nagykövete.