Társoldalunk:

Xavi és Piqué is készülhet a jövő heti válogatott meccsre

2019.03.20. 18:55

A spanyol válogatottól korábban visszavonult, két klasszis, az egyaránt világ- és Európa-bajnok védő, Gerard Piqué és a középpályás, Xavi Hernández is meghívást kapott a katalán válogatottba. 

Az évente egy-két meccsre összeálló, de 2016 decembere óta az első mérkőzésére készülő katalán futballválogatott egészen komoly csapatot tud kiállítani, amelyik bármelyik selejtezősorozatban megállná a helyét – de miután a spanyol tartományt egyetlen szövetség sem ismeri el, az eddig lejátszott 46 meccsük kivétel nélkül barátságos találkozó volt. És a 47., Venezuela elleni is az lesz.

Pedig az a válogatott, ahová – többek között – az FC Barcelonából, az Espanyolból, az Eibarból és a Gironából, azaz a spanyol élvonal csapataiból érkeznek játékosok, nem rossz csapat. A március 26-i Venezuela elleni gironai meccsre is egészen pofás keret állt össze: 

A lista érdekessége, hogy szerepel rajta a spanyol válogatottól a nyári, oroszországi világbajnokság után, 102 mérkőzéssel a háta mögött visszavonult barcelonai védő, Gerard Piqué, valamint a Barca történetének egyik legeredményesebb, és a klub színeiben a legtöbb mérkőzésen pályára lépő legendája, Xavi Hernández is. A középpályás jelenleg a katari al-Szadd csapatában játszik, valamint részt vesz a klub szakmai munkájában, illetve ő a 2022-es vb-rendezés katari nagykövete.