Vágólapra másolva!
A számos helyen kicserélődött német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott Wolfsburgban Szerbiával. A magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban lévő Wales legnagyobb sztárjait nélkülözve a ráadásban szerzett góllal győzte le Trinidad és Tobago csapatát.

A világbajnokságon, majd a Nemzetek Ligájában kapott pofon (előbb nem jutottak tovább a csoportból, majd kiestek az A divízióból) után igyekezett Joachim Löw és csapata kicsit helyreállítani a renoméjukat. Ehhez azonban nem Szerbia volt a leginkább megfelelő játszótárs: a mások mellett Nemanja Matic és Alekszandar Kolarov nélkül felálló, de így is roppant erős délszlávok a 12. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést.

Egy ilyen gólt a német keretből kiebrudalt Hummelsszel és Boatenggel is össze lehetett volna hozni...

Elöl a félidő közepétől fogva fokozta a nyomást a hazai csapat, de a wolfsburgi közönség csak azt láthatta, hogy Timo Werner kihagyja a kihagyhatatlant, míg percekkel előbb Jovics, a játékrész utolsó perceiben pedig Ljajics és Milenkovics is kihagyott egy nagy helyzetet.

Német oldalon Sané és Gündogan volt a legaktívabb, de ez kevés volt ahhoz, hogy a német drukkerek ne fütyüljék ki Joachim Löw szünetre ballagó csapatát.

A második félidőre érkezett Marko Reus, Marc-Andre Ter Stegen, majd Leon Goretzka is, a németek pedig kapujuk elé szegezték a szerbeket, de a 69. percig csak kihagyott helyzetekig jutottak. Előbb Reus hibázott ziccerben, majd Makszimovics rúgta ki a gólvonalról Gündogan labdáját.

Az említett 69. percben aztán Reus addig cselezgetett, míg vissza tudott gurítani Goretzkának, aki tizenhatról kegyetlenül bevarrta.

A németek, ha lehet ilyet mondani, még tovább fokozták a nyomást, de Dmitrovics hol Sane, hol Gündogan próbálkozásánál mutatott be bravúrt. Az utolsó percekben pedig még Ter Stegennek is meg kellett mutatnia, hogy joggal pályázik Neuer helyére. A ráadás perceire már csak a kakaskodás maradt, aminek Sane itta meg a levét, akinek a bokáját brutálisan megtaposta Pavkov. Aki meg is kapta érte a piros lapot – szégyenteljesen ért véget első válogatottsága.

A magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban lévő, utolsó öt találkozójából négyet elbukó Wales több meghatározó játékosa – Gareth Bale, Aaron Ramsey, Joe Allen – nélkül fogadta Wrexhamben Trinidad és Tobago együttesét. A csapatok között a világranglistán lévő 74 hely különbség (Wales 19., a karibi csapat 93.) nem igazán jött ki. A hazai szurkolóknak egészen a ráadás második percéig kellett várniuk a meccset eldöntő gólra.

Eredmények:
Németország–Szerbia 1-1 (0-1)
gól: Goretzka 69., ill. Jovics 12.
Wales–Trinidad és Tobago 1-0 (0-0)
gól:
Woodburn 90+2.