Vágólapra másolva!
Agresszív ellenfélre számít a szlovák labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön fogadja a magyar csapatot az Európa-bajnoki selejtezők nyitányán Nagyszombatban.

A szerdai sajtótájékoztatón Pavel Hapal szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden rendben zajlott a felkészülés során, a játékosok egészségesek, mindenki bevethető.

Az összecsapással kapcsolatban elmondta,

agresszív magyar válogatottra számít, s akkor sem lepődne meg, ha a vendégek már az ő térfelükön megpróbálnának zavart kelteni.

Hozzátette, a mai futballban már rengeteg információ áll rendelkezésükre, ezért nem kért segítséget Marco Rossi korábbi dunaszerdahelyi játékosaitól, vagy magyarországi kapcsolataitól. Viszont feltehetően eljutottak hozzá Gulácsi Péter szavai: a magyar válogatott kapusa éppen a mieink agresszív, harcos mentalitását nevezte a lehetséges siker egyik kulcsának.

Gulácsi Péter: Kiemelten fontos a szlovákok elleni meccs

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a jól megszervezett csapatjáték és az agresszív mentalitás vezetheti sikerre az együttest a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn. A német Bundesligában harmadik helyen álló RB Leipzig kapusa Telkiben, a válogatott kedd délutáni edzése előtt tartott sajtótájékoztatón többször hangsúlyozta, hogy egységesen, csapatként lesznek csak képesek megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben.

A tavaly októberben kinevezett szakvezető kitért arra, hogy elődje, Jan Kozak azt követően mondott le posztjáról, hogy néhány futballista a Csehországtól elszenvedett vereséget követően "éjszakázott". Pavel Hapal kijelentette, hasonló dolog nem ismétlődhet meg, mindenki a mérkőzésre összpontosít.

Pavel Hapal (jobbra) nem számít könnyű meccsre csütörtök este Forrás: AFP/Michal Cizek

A szakember kijelentette,

nagyjából kilencven százalékban sejti, mit fognak játszani majd a magyarok,

ugyanakkor több lehetséges forgatókönyvre is felkészült.

A sajtótájékoztatón a játékosokat a 110-szeres válogatott Marek Hamsík képviselte, ő Martin Skrteltől örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot. Elmondta, nem érez magán extra nyomást, hiszen volt már hasonló helyzetben.

A magyarokról szólva csatlakozott a szövetségi kapitány véleményéhez, s megjegyezte, harcias ellenfélre számít.

Hamsík – aki 2008-ban egy limasszoli barátságos mérkőzésen (1-1) már találkozott a magyarokkal – a magyar-szlovák rivalizálásról azt mondta, véleménye szerint minden rendben lesz a lelátón, a szlovák-cseh ellentéthez pedig nem hasonlítható ez a párharc.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nagyszombatban 20.45-kor kezdődő összecsapásra eddig 14 600 jegyet adtak el.