Társoldalunk:

De Jong várja Ronaldót, Klopp szerint fontos a tisztelet

2019.03.15. 15:36

Péntek délben a svájci Nyonban kisorsolták a 2018-2019-es Bajnokok Ligája-szezon negyeddöntőjének párosításait és az elődöntő ágait. A sorsolást követően jelenlegi és korábbi focisták is elmondták a véleményüket a párharcokról.

Az Ajax középpályása, Frenkie de Jong már nagyon várja, hogy találkozhasson Cristiano Ronaldóval a pályán.

„Amikor én 10-12 éves voltam, Cristiano Ronaldo már akkor a világ egyik legjobb játékosa volt. Szóval nagyon örülök neki, hogy szemtől szembe találkozok majd vele a pályán” – mondta a nyáron a Barcelonához igazoló játékos.

Frenkie de Jong várja a találkozást C. RonaldóvalForrás: AFP/Gabriel Bouys

„Nem vagyok sem boldog, sem boldogtalan. Azt gondolom, hogy két kiváló meccs elé nézünk. Az Ajax megérdemli, hogy itt legyen, nem hiába búcsúztatta a címvédő Real Madridot. Óvatosnak kell lennünk, de ugyanolyan lelkesedéssel kell pályára lépnünk, mint az Atlético Mardid elleni visszavágón” – mondta Pavel Nedved, a Juventus alelnöke.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp nem becsüli le az FC Portót.

„Az első és legfontosabb, hogy minden ellenfelet tisztelni kell. Mi pedig szászszázalékosan így is fogunk tenni” – árulta el a sorsolást követően a német menedzser.

Jürgen Klopp nem becsüli le a PortótForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Tobias Hase

Jordi Cruyff korábban a Manchester Unitedben és a Barcelonában is focizott, így már nagyon várja a meccset.

Hihetetlen, micsoda párosítás. Csodálatos sorsolás, tele emlékekkel. Négy év a vörösökkel, és nyolc a katalánokkal” – írta a korábbi holland válogatott focista.