Messi és Ronaldo egyszerre lehet ott a BL-döntőben

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates after scoring 3-0 during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match Juventus vs Atletico Madrid on March 12, 2019 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Péntek délben a svájci Nyonban kisorsolták a 2018-2019-es Bajnokok Ligája-szezon negyeddöntőjének párosításait és az elődöntő ágait. A Juventus és a Barcelona elkerülte egymást, így a két talán legnagyobb esélyesnek tartott csapat legközelebb a döntőben találkozhat.

A legjobb 16 között hullottak a nagyágyúk, az előző három évben győztes Real Madrid, a Bayern München és a Paris Saint-Germain sem volt már érintett a sorsolásban. A játékban maradt csapatok az Ajax, a Barcelona, a Liverpool, a Juventus, a Manchester City, a Manchester United, a Porto és a Tottenham voltak.

A játékban maradt csapatok Forrás: twitter/br football

A negyeddöntőben már nincs védettség, nincs kiemelés, bárki összekerülhetett bárkivel. Tíz év után négy Premier League-csapat jutott a legjobb nyolcba, így elég nagy volt a valószínűsége, hogy lesz angol párharc.

A címvédő Real Madridot 5-3-as összesítéssel búcsúztató Ajax a Juventust kapta, a Liverpool a Portót, a Tottenham a Manchester Cityt, a Barcelona pedig Ole Gunnar Solskjaer Manchester Unitedét.

Az elődöntőben a Tottenham-Manchester City párharc győztese az Ajax-Juventuséval játszik, a Barcelona-Manchester Unitedé a Liverpool-Portóéval. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo tehát legközelebb a döntőben kerülhet szembe egymással.

Az első meccseket április 9-én és 10-én játsszák, a visszavágókat egy héttel később.

A döntőt július elsején a madridi Wanda Metropolitano stadionban rendezik.