Vágólapra másolva!
A magyar felnőtt válogatottba is meghívott Szoboszlai Dominik először kezdett az Európa-ligában a Red Bull Salzburg színeiben, és rögtön gólpasszt is adott a Napoli elleni. A nyolcaddöntő visszavágóját megnyerték az osztrákok (3-1), de 4-3-s összesítéssel az olaszok mentek tovább. A Chelsea idegenben is kiütötte a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijevet (0-5), így nagyon magabiztosan került a negyeddöntőbe.  

Az osztrák csapat háromgólos hátrányból kezdte a Napoli elleni összecsapást, és már hazai pályán is 1-0-s vesztésre állt a 14. percben Arkadiusz Milik találatát követően. Tíz perccel később azonban összejött az egyenlítés,

méghozzá a magyar támadó kiszolgálása után – aki előbb szemfülesen labdát szerzett – talált a kapuba Munas Dabbur.

Szoboszlai a folytatásban is kiválóan játszott,

olykor még színezte is a játékot a fiatal magyar, aki a szögleteket is veszélyesen végezte el. A Salzburg is nagy kedvvel játszott annak ellenére, hogy messze volt a továbbjutás, ennek eredményeképpen pedig meg is szerezte a vezetést Fredrik Gulbrandsen góljával a 65. percben.

A magyar labdarúgó a 74. percig volt a pályán,

majd a lecserélését követően a hajrában előbb Dabbur a kapufát találta el, majd a Szoboszlai helyére érkező Christoph Leitgeb is betalát, de így is a Napoli jutott tovább az Európa-ligában.

Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev a Chelsea ellen játszik jelenleg is, méghozzá a magyar válogatott védővel a soraiban.

Sok öröme nem lehetett a meccsben Kádárnak, ugyanis az angol sztárcsapat a visszavágón is kiütötte a Dinamót. A francia Olivier Giroud mesterhármast szerzett a mérkőzésen – már az 5. percben megszerezte az elsőt –, illetve Marcos Alonso és Callum Hudson-Odoi is eredményes tudott lenni, így 8-0-s összesítéssel jutott tovább a PL-klub a negyeddöntőbe.

Így a legjobb nyolc között már nem lesz olyan együttes, amely magyar játékost is foglalkoztat. A negyeddöntő sorsolását pénteken 13 órakor rendezik az európai szövetség központjában, Nyonban.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó
Dinamo Kijev-Chelsea 0-5 (0-3)
Gólszerzők.: Giroud (5., 33., 59.), M. Alonso (46.), Hudson-Odoi (78.)
továbbjutott: a Chelsea 8-0-s összesítéssel

Red Bull Salzburg-Napoli 3-1 (1-1)
G.: Dabbur (25.), Gulbrandsen (65.), Lietgeb (92.), ill. Milik (14.)
Tj.: a Napoli 4-3-s összesítéssel

Krasznodar-Valencia 1-1 (0-0)
G.: Suleymanov (85.), illetve Guedes (93.)
Tj.: a Valencia 3-2-es összesítéssel