Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Premier League szuperrangadóján az Arsenal 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedot, amelynek norvég vezetőedzője, a decemberben kinevezett Ole Gunnar Solskjaer első vereségét szenvedte el a Premier League-ben. A találkozó 71. percben, miután a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang belőtte a tizenegyesét, az egyik hazai szurkoló berohant ünnepelni a pályára, egyenesen az Arsenal-játékosokhoz. A dolognak csak annyi a szépséghibája, hogy semmi keresnivalója nem volt a játéktéren, ráadásul futás közben leütközte a Manchester United hátvédéjét, Chris Smallingot.

Unai Emery, az Arsenal baszk edzője felháborítónak nevezte az esetet.

„Nem akarok soha többé hasonlót átélni vagy látni.

A szurkolóinknak tisztelniük kell a játékot, az ellenfelet. Ez megengedhetetlen" - mondta a meccs után Emery. Az észak-londoni klub közleményben mondott köszönetet a szervezők, valamint a rendőrök a gyors reakciójáért. Hangsúlyozták, hogy a pályára szaladó szurkoló fogdában van, és mindenben együttműködnek a rendőrökkel.

Az Arsenal-játékosok Aubameyang gólját ünneplik a hívatlan vendéggel Forrás: independent.co.uk

Graeme Souness, a Liverpool legendás játékosa, aki a Sky Sports szakértőjeként dolgozott a meccsen úgy gondolja, hogy a szurkolót örökre ki kell tiltani a stadionból.

A Manchester United az első vereségét szenvedte el a Premier League-ben, mióta decemberben Ole Gunnar Solskjaert kinevezték José Mourinho helyére.