Társoldalunk:

A Cardiff menedzsere különleges ötlettel állt elő a Sala-tragédia után

2019.02.11. 11:14

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Cardiff City menedzsere, Neil Warnock különleges módszerrel szeretne az Emiliano Sala balesete óta uralkodó hangulaton javítani a csapat öltözőjében.

Sala halála érthető módon megérintette a Cardiff labdarúgóit is, akik nehezen tudnak túllépni a tragédián. Mivel a csapat legközelebb csak február 22-én lép pályára, a menedzser kihasználva az egyhetes bajnoki szünetet a korábbi tervekkel ellentétben nem viszi Tenerifére edzőtáborba a játékosokat, hanem a családjukkal együtt tölthetnek egy kis időt, amely segíthet feldolgozni a történteket.

Emiliano Salára emlékeztekForrás: AFP/Geoff Caddick

„Sok mindent láttam már az életemben, de ehhez hasonló szörnyű tragédiát még nem. Mindenkit elgondolkodtatott az eset, a család fontosabb a futballnál – mondta Neil Warnock.

Az argentin Emiliano Sala január 21-én útban volt Nantes-ból Cardiff felé, amikor az őt szállító repülő, David Ibbotson pilótával eltűnt a La Manche csatorna fölött, majd hosszabb kutatás végén megtalálták a holttestét a gép fedélzetén.