Marco Rossi számít Dzsudzsák Balázsra, Szoboszlait pedig kiemelten követi

ROSSI, Marco
Budapest, 2018. szeptember 11. Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott interjúban beszélt Schäfer András és Kleinheisler László klubváltásáról, valamint a Vidi magyar igazolásairól is.

Marco Rossi Schäfer klubváltásával kapcsolatban elmondta, egymillió eurót még a Genoa sem fizet olyan játékosért, akivel nincsenek komoly tervei.

„Schäfer karrierjében egy rendkívül fontos és gyümölcsöző lépés lehet a Genoa. Nem hiszem, hogy ebben a szezonban az első csapatban fog játszani, de a jövőben meglesz a lehetősége, hiszen

Tehát a lehetősége meglesz, most a legfontosabb, hogy keményen dolgozzon, fejlődjön, és gyorsan megértse a különbséget a magyar és az olasz futballkultúra között” – mondta Rossi.

Marco Rossi szemmel tartja a bevethető játékosokat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kleinheisler László a kazah Asztanától igazolt a horvát NK Osijek együtteséhez, Rossi szerint jó döntést hozott a középpályás, hiszen a „horvát bajnokságban a labdarúgás színvonala magasabb, és a mezőny is kiegyenlítettebb, mint Kazahsztánban”.

„Természetesen a válogatott összes játékosát figyelemmel követtük a télen, kíváncsian várom, hogy Elek Ákos és Futács Márkó milyen teljesítményt nyújt majd a Vidiben. Már nem fiatalok, de amennyiben jól teljesítenek, megnyílhat előttük a válogatott ajtaja” – beszélt a rutinosabb játékosokról a kapitány.

Dzsudzsák Balázsra is számít, amennyiben a válogatott csapatkapitánya megfelelő erőnléti állapotban lesz, és mérkőzések is lesznek a lábában.

„Amikor Dzsudzsák Balázs velünk van, az ellenfél figyelmét is leköti, és ezzel sokat tud segíteni a társaknak. Pozitív vagyok vele kapcsolatban, és hiszem, hogy számíthatunk rá. De ehhez vissza kell nyernie a legjobb formáját.”

A kapitány a fiatalokkal kapcsolatban elmondta, figyelik a ciprusi bajnokesélyes APOEL-ben egyre több lehetőséghez jutó Balogh Norbertet, és kiemelten követik Szoboszlai Dominikot is, aki „nagy tehetsége a magyar labdarúgásnak, de mint minden fiatalnak, neki is türelemre van szüksége, az edzők, valamint a szurkolók részéről is”.