Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában éllovas Ferencváros leigazolta Isael da Silva Barbosát. A zöld-fehérek bombaüzletet kötöttek, ugyanis a brazil támadó ingyen érkezett – január 1-én járt le a szerződése a magyar válogatott Eppel Mártont is foglalkoztató kazah Kajrat Almatinál, így klubnélküli volt –, ám nem volt könnyű őt Budapestre csábítani.

A Blikk információja szerint a Fradi tavaly novemberben kereste meg először a mindkét szélen bevethető focistát, ám akkor még esélytelennek tűnt az üzlet, ugyanis úgy volt, hogy Délkelet-Ázsiában folytatja pályafutását.

Azonban a klubvezetés elkezdte győzködni a brazilt, aki a hét elején megérkezett Budapestre, és rögtön át is esett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

Úgy tűnt, a hét közepén aláírhatja a szerződését, csakhogy még mindig akadtak kételyei azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon akar-e játszani.

Isael da Silva Barbosa és Hajnal Tamás a Groupama Arénában Forrás: blikk.hu

Csütörtökön már mindenben – köztük az anyagiakban is – megegyeztek a felek, de Barbosa úgy állt fel a tárgyalóasztaltól, hogy bizonytalan és még megbeszélné a családjával a dolgot. Ekkor az FTC elnöke, Kubatov Gábor és sportmenedzsere, Hajnal Tamás elvitte a futballistát a stadionba, fel az elnöki skyboxba, ahol addig győzködték, míg belement a szerződéskötésbe, azaz a Ferencváros játékosa lett.

Isael Barbosa érkezésével komoly játékossal bővült a zöld-fehérek kerete, ugyanis értékét a mértékadó transfermarkt 2,8 millió euróra (886 millió forintra) becsüli, így ő lett az NB I legértékesebb focistája.