A horvátoknál is jön a videobíró

videobíró var
referee Nestor PITANA looks at a game scene on the VAR monitor and then decides on penalties for France, VAR, video assistant referee, video evidence, decision, video, proof, half figure, half figure, France (FRA) - Croatia (CRO) 4: 2, Finale, Game 64, on 15.07.2018 in Moscow; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
A következő idénytől a horvát labdarúgó-bajnokságban is alkalmazzák a videobíró-technológiát (VAR).

A 24sata című zágrábi napilap hétfői beszámolója szerint a rendszer kiépítésének költsége másfél millió dollár, ennek nyolcvan százalékát a nemzetközi (FIFA), a többit pedig a horvát szövetség (HNS) fedezi. A kluboknak - amelyek kivétel nélkül beleegyeztek a technológia használatába - nem kell hozzájárulniuk az összeghez, csupán helyet kell biztosítaniuk a stadionokban a VAR-szobának.

A videobírót a következő szezontól minden bajnoki meccsen használják majd, a tesztelésére pedig már a mostani idényben sor kerülhet.

A játékvezetők oktatása januárban kezdődik.
A Bajnokok Ligájában februárban, az egyenes kieséses szakaszban, az angol Premier League-ben pedig a következő szezontól vezetik be a VAR-t.