Vágólapra másolva!
Az argentin River Plate csapata hivatalos közleményben jelezte, elfogadhatatlannak tartja, hogy Madridba helyezték át a Boca Juniors elleni Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, és nem lép pályára a Santiago Bernabeuban.

Az első mérkőzésen november 11-én a két csapat 2-2-t játszott a Boca Juniors otthonában, a visszavágót viszont nem tudták lejátszani, mert

a mérkőzés előtt a River szurkolói megtámadták a Boca csapatbuszát, betörték az ablakokat is.

A rendőrség könnygázzal akarta megfékezni az indulatokat, ami bejutott a buszba is, több játékos rosszul lett, a csapatkapitányt, Pablo Pérezt kórházba kellett szállítani.

A River Plate-szurkolók miatt kellett elhalasztani a visszavágót Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Gustavo Ortiz

Az eset óta húzzák-halasztják a második meccset, a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) végül úgy határozott, a Real Madrid otthonába, a Santiago Bernabeuba költözteti a Superclásicót, amit december 9-én rendeznének meg.

A River Plate szombaton közleményt adott ki, amelyben megvétózza a madridi helyszínt, mondván, ezzel nemcsak a csapat, hanem a mérkőzésre jegyet vásárló 68 000 szurkoló is rosszul jár a módosítással, és nem fog pályára lépni a spanyol fővárosban.

A tiltakozás az argentin klub honlapján jelent meg, nem sokkal azután, hogy a CONMEBOL 400 ezer dollár (113,7 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a River Plate-et.
A döntés értelmében a River Plate-nek ezenkívül a következő Libertadores-kupa-idényben az első két hazai meccsét zárt kapuk mögött kell lejátszania. A szervezet elutasította a Boca Juniors kérelmét, amely arra vonatkozott, hogy a finálé visszavágóját ne rendezzék meg, és ítéljék oda nekik a trófeát.

A balhé tehát tovább húzódik, és még mindig bizonytalan a visszavágó helyszíne és időpontja. A Libertadores-kupa győztese részt vesz a négy nappal később, december 12-én kezdődő klubvilágbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben. A dél-amerikai bajnok december 18-án lép először pályára.