Sorozatban negyedszer kell új rendezőt találni az Afrikai Nemzetek Kupájának

Cameroon National Team returns to their home country FOOTBALL Cameroon 2017 CEREMONY Soccer celebrate February COMMEMORATION African Cup of Nations Yaounde welcoming ceremony public greet Cameroon National Team
Idén nyáron Kamerunban rendeztek volna az Afrikai Nemzetek Kupáját
Vágólapra másolva!
A kontinentális szövetség (CAF) pénteken megfosztotta Kamerunt a jövő évi labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája rendezési jogától.

A CAF közlése szerint a szervezet vezető testülete egyhangú szavazással döntött erről, egyik tagja pedig azt mondta, még ebben az évben kijelölik a június 15. és július 13. között esedékes kontinenstorna új helyszínét.

A CAF azért kényszerült erre a döntésre, mert átmenetileg egy bizottság irányítja a kameruni szövetséget, amely nem képes új vezetést választani a maga élére.

Idén nyáron Kamerunban rendeztek volna az Afrikai Nemzetek Kupáját Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Dominique Catton

Beugróként Marokkó a legesélyesebb, hogy otthont adjon az eseménynek, amelyet először rendeznek az eddig megszokott januári időpont helyett nyáron, ráadásul immár 16-ról 24 csapatosra növelt mezőnnyel.

Ez sorozatban a negyedik Afrikai Nemzetek Kupája, amelynek új házigazdát kellett találni: 2013-ban biztonsági okokból Líbia helyett a Dél-afrikai Köztársaság, 2015-ben az ebolajárvány miatt Marokkó helyett Egyenlítői-Guinea rendezte meg a tornát, míg 2017-ben Líbia másodjára sem volt képes otthont adni az eseménynek, ezúttal Gabon ugrott be a helyére.