Az MU fontos döntést hozott De Geával kapcsolatban

fbl Horizontal
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea makes a save during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 27, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint a Premier League-ben szereplő Manchester United taktikus, de egyben kétségbeesett lépést tett David de Geával kapcsolatban. A spanyol kapus szerződése ugyanis 2019 nyarán lejár, viszont a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint még egy évre magához kötheti a klub, így jobb alkupozícióba kerül az esetleges szerződéshosszabbítást illetően, vagy ha nem sikerül megállapodni, akkor magasabb összegért tudja majd értékesíteni.

A Sky Sports úgy értesült, hogy

a klub aktiválja az opciót, így bármit is hozzon a jövő, mindenképen jól jár.

Pedig az eredeti hírek arról szóltak, hogy a kapus már a tél folyamán tárgyalhat a kérőivel, ha nem hosszabbít, mivel 2019 nyarán lejár a szerződése. A nagy európai élcsapatok pedig sorban álltak érte, többek között a PSG és a Juventus érdeklődéséről lehetett hallani.

David de Gea egyelőre marad Manchesterben Forrás: AFP/Oli Scarff

A klub reméli, hogy az opcióval idő nyer magának: ha nem sikerülne megegyezni a szerződéshosszabbításban a kapussal,

akkor a nyáron legalább 30 millió eurót kaphatna érte, és nem ingyen távozna.

De Gea egyébként hajlana arra, hogy maradjon Manchesterben,

de az ügynöke szerint ehhez az kellene, hogy a klubnál jelenleg legjobban kereső Alexis Sánchezhez hasonlóan minimum a heti 350 ezer fontos fizetését kapja meg a spanyol is.