Vágólapra másolva!
A világbajnok és házigazda francia női kézilabda-válogatott három góllal kikapott az olimpiai bajnok orosz csapattól az Európa-bajnokság csütörtök esti nyitómérkőzésén, Nancyban.

Némi meglepetésre az oroszok kezdtek jobban (5-2), de a Metz fiatal balátlövője, Orlane Kanor vezérletével fordítani tudtak a hazaiak, majd a szünetben döntetlen volt az állás (11-11).

A második felvonás elején még kitartott a franciák lendülete, de aztán egy 7-2-es sorozattal fordított az orosz csapat (19-17). A folytatásban már nem engedte ki kezéből a vezetést az olimpiai bajnok, és Darija Szamokina találataival végül magabiztos sikert aratott.

Az orosz válogatott tagjai ünneplik a franciák felett aratott sikert Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

A franciák legeredményesebb játékosa Kanor volt hat góllal, a Siófok irányítója, Estelle Nze Minko egyszer talált be, a Győr kapusa, Amandine Leynaud 27 lövésből nyolcat védett. A győztes oroszoknál Darija Dmitrijeva 13 kísérletből nyolc alkalommal volt eredményes.

A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, szerdán pedig Spanyolországgal mérkőzik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló:
B csoport:
Oroszország-Franciaország 26-23 (11-11)