Neymarék már a BL-csoportkörben búcsúzhatnak, a Liverpool győzni megy Párizsba

Mbappé, Neymar, cavani
Neymar Jr #10,Killian Mbappe #7,Edison Roberto Cavani #9 of PSG during the UEFA Champions' League football match Paris Saint Germain (PSG) against Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris on October 3, 2018. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Amennyiben hazai pályán kikap a tavasszal döntős Liverpooltól, és a C csoport másik mérkőzésén a Napoli legyőzi a Crvena zvezda csapatát, a Paris Saint-Germain már egy körrel a csoportkör zárása előtt elbúcsúzik a labdarúgó Bajnokok Ligájától.

A német Thomas Tuchel edzette párizsi együttes - mely a francia bajnokságot 14 győzelemmel kezdte - a legrangosabb európai kupasorozatban évek óta képtelen túllépni saját árnyékán. Négy negyeddöntős szereplést követően az elmúlt két idényben már a 16 között búcsúszott, pedig közben elköltött többek között 222 millió eurót a brazil Neymarra, illetve itt játszik a nyári világbajnokság legjobb fiatal játékosa, Kylian Mbappé is.

- jelentette ki az összecsapást megelőzően Tuchel. A PSG jelenleg öt ponttal csoportja harmadik helyén áll, az első Liverpool és a második Napoli egyaránt hat-hat pontot gyűjtött eddig. Amennyiben a francia együttes nyer, úgy a saját kezében marad a sorsa az utolsó fordulóban is.

Thomas Tuchelt azért szerződtették, hogy a PSG Európában is meghatározó csapat legyen Forrás: AFP/Franck Fife

Tuchel a hírek szerint számíthat két legjobb csatárára, Neymarra és Mbappéra is, akik válogatottjukban sérültek meg még a múlt héten.

"Nyerni megyünk Párizsba, nem a döntetlenért.

Szeretnénk jól játszani, de tudjuk, hogy ez hihetetlenül nehéz lesz, mert ellenfelünk nagyon régen veszített utoljára hazai pályán" - fogalmazott klubja honlapján a Liverpool holland válogatott védője, Virgil van Dijk. Meglátása szerint együttesének meg kell próbálnia ráerőltetnie a játékát ellenfelére, és nem szabad hagyniuk, hogy a párizsiak kibontakozzanak.

A két csapat szeptemberi, angliai mérkőzésén 3-2-es hazai siker született.

Az A csoportban a Borussia Dortmund és az Atlético Madrid egyaránt hazai pályán biztosíthatja be továbbjutását, míg a B csoportban a Tottenham Hotspur azok után, hogy az előző fordulóban Harry Kane két góljával a hajrában fordított a PSV Eindhoven ellen, ezúttal az olasz Internazionalét látja vendégül, s egy esetleges győzelemmel pontszámban utolérné riválisát. A már biztos továbbjutó Barcelona eközben egy újabb sikerrel bebiztosíthatja csoportelsőségét.

A D csoportban a listavezető Porto a Schalkét fogadja, és egy döntetlennel mindkét csapat bejut a nyolcaddöntőbe, ha a Galatasaray nem tudja legyőzni a már biztosan búcsúzó Lokomotiv Moszkvát. A portugál együttes győzelem esetén biztosan csoportelsőként várhatja az egyenes kieséses szakasz sorsolását.