Bede Ferenc: Jogos volt a liverpooli büntető

Milner
Liverpool's English midfielder James Milner (C) celebrates with Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (R) after scoring a goal during the UEFA Champions League Group C football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Liverpool FC at the Parc des Princes stadium, in Paris, on November 28, 2018. (Photo by Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
A PSG 2-1-re legyőzte a Bajnokok Ligája-csoportkör 5. fordulójában a Liverpoolt. A találkozó 45. percében a vendégek büntetőből szépítettek, az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint jó játékvezetői ítélet született.
Bede Ferenc Forrás: Origo

"A mérkőzés 45. percében a Liverpool játékosa, Mané jó ütemben tolta meg a labdát a büntetőterületen belül, amikor Di Maria oldalról bevetődve nagy lendülettel buktatta a vendégcsapat játékosát. A lengyel játékvezető nagy meglepetésre szögletrúgást ítélt, azonban

a kapuvonalon álló segítő játékvezető extra jelzésére megváltoztatta döntését és a büntetőpontra mutatott.

A visszajátszás megtekintése után esetleg felmerülhet, hogy Mané a becsúszó láb érkezése előtt már dobta magát, de ebben az esetben a büntető megadása sokkal jobban elfogadható döntés, mint a játék továbbengedése.

mert ezen játéktér közvetlenül nem tartozik a segítő játékvezető kontroll területe alá.