Bede Ferenc: Jogos volt Szalai kiállítása

Szalai
27 November 2018, Baden-Wuerttemberg, Sinsheim: Soccer: Champions League, 1899 Hoffenheim - Schachtjor Donezk, Group stage, Group F, 5th matchday, in the Rhein-Neckar-Arena. Referee Ivan Kruzliak shows Hoffenheim's Adam Szalai (r) the yellow-red card. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
A Hoffenheim 3-2-re kikapott a Bajnokok Ligája-csoportkör 5. fordulójában a Sahtar Donyecktől. A találkozó 60. percében a kezdőként pályára lépő Szalai Ádámot kiállította a játékvezető, amely nagyban befolyásolta a találkozó végeredményét. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint véleményes volt magyar válogatott támadó kiállítása.
Bede Ferenc Forrás: Origo

„A mérkőzés 59. percében Szalai Ádám próbálta a büntetőterületen belül megszerezni a labdát, ezért nyújtott lábbal becsúszva akarta megjátszani, de egyidejűleg a labdához érés ellenére figyelmetlenül hagyta cselekedete veszélyességét az ellenfelére nézve, ezért ezt a nyújtott lábú talphasználatot a játékvezető felelőtlennek minősítette, és elfogadhatóan mutatta fel a második sárga lapos figyelmeztetést.

A Roma - Real mérkőzésen is akadt egy érdekes jelenet. A 7. percében a vendégcsapat büntetőterületének határvonala előtt Kolarov megtolta a labdát, amibe a Real védőjátékosa szándékosan kézzel beleütött. A játékvezető előnyszabályt adott, azonban ez egy kritikus szituáció, hiszen a visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy a vendég védő a büntetővonal felett lévő labdát érintette kézzel,

ezért ebben az esetben az előnyszabály helyett büntetőrúgást kellett volna ítélni a hazai csapat javára.

Sajnos teljesen perdöntő képanyagot nem játszottak vissza, ezért nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy a büntető elmaradt a Roma javára.”