Csillagászati fizetések: Barcelonában éri meg legjobban sportolni

Lionel Messi
Barcelona's Argentinian striker Lionel Messi celebrates after scoring their third goal during the Champions League group B football match match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, on October 3, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK
Vágólapra másolva!
A Barcelona lett az első sportcsapat, amely átlagosan évi 10 millió font fölött fizet az első csapat játékosainak. Ebben az összegben nincsenek benne a játékosok bónuszai és egyéb bevételei. A Barcelona játékosai tehát hetente átlagosan több mint 200 ezer fontot (körülbelül 72 millió forint) keresnek. Euróban számolva 13,75 millió jut átlagosan évente egy Barca-játékosnak.

A Sporting Intelligence kutatása 13 ország 349 csapatát vizsgálta. A vizsgálat szerint a második helyen a Real Madrid végzett, ahol Cristiano Ronaldo távozása után is átlagosan évi 10,64 millió eurót költenek a játékosok fizetéseire.

Megéri Barcelonában focizni Forrás: AFP/Glyn Kirk

A harmadik helyen az Oklahoma City Thunder kosárcsapata végzett, az első ötbe került még a Golden State Warriors és a Washington Wizards. Nem meglepő módon a top 10-be bekerült még három NBA-alakulat. A kilencedik helyre jött fel a Juventus a 32. helyről, Cristiano Ronaldo érkezésével 8,8 millióra nőtt az átlagos évi fizetés. A tizedik helyre jött be a Premier League legnagyobb költekezője, a Manchester United, amely egy évvel korábban csak a 23. volt, itt 8,5 millió egy átlagos fizetés.

A leggazdagabb focicsapatok közül a Bayern München a 15., az Atlético Madrid a 17., míg a PSG a 18. helyen áll. A Manchester City a 20., de a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal is bekerült a top 50-be.

Ami a bajnokságokat illeti, a Premier League-ben lehet a legjobban keresni, egy játékos áltagosan 3,3 millió fontot vihet haza évente, de meccsre lebontva például az indiai Premier League fizet a legjobban, megelőzve az NFL-t is.