Vágólapra másolva!
Szombat este kilenc órától rendezik a Libertadores-kupa döntőjének második felvonását, ahol a River Plate fogadja a Boca Juniorst a legendás Monumental Stadionban. Hogy miért ezt a párosítást nevezik Superclasicónak, arra ékes példa Renzo története. A hatéves argentin kisfiú kész volt eladni az összes játékát, hogy legyen pénze jegyet venni és elutazni a mérkőzésre.

Ahogy az lenni szokott, a történelmi döntőre pillanatok alatt elkelt a jegyek nagy része, a maradékhoz pedig csak horrorösszegekért lehet hozzájutni a feketepiacon. A fiatal River Plate-drukker Renzo 480 kilométerre lakik a mérkőzés helyszínétől, és a családja sincs olyan anyagi helyzetben, hogy esélye legyen bejutni a stadionba, de mégis úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel.

A fiatal River Plate-drukker története meghatotta a klub vezetőit Forrás: Minuto de Juego/Twitter

Renzo kiült a lakásuk elé, és eladásra kínálta játékait, csak hogy ott lehessen szombaton a Monumental Stadionban. A közösségi oldalak azonnal felkapták a hatéves kisfiú történetét, így a fotó eljutott a River Plate vezetőihez is, akik kapcsolatba léptek a családdal. Meghívták Renzót és az édesanyját a döntőre, állva az útiköltséget és a belépőjegyüket, de csak azzal feltétellel, ha Renzo nem adja el a játékait.

Ráadásul a klub egyik legendája, az uruguayi Enzo Francescoli egy dedikált sapkát és mezt küldött neki, így értékes ereklyékkel is gazdagodott.

– mondta Francescoli, aki korábban kétszer is megnyerte a Libertadores-kupát a River Plate játékosaként.