Vágólapra másolva!
Nicklas Bendtnert, az Arsenal egykori támadóját 50 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték miután szeptemberben eltörte egy koppenhágai taxis állkapcsát. A dán támadó fellebbezett az ítélet ellen, amit azonban meglepő módon visszavont, így mindenképpen le kell tölteni a büntetését.

A 81-szeres dán válogatott támadó, aki 2005 és 2014 között volt az Arsenal játékosa, szeptember 9-én keveredett összetűzésbe egy taxisofőrrel, aki állítólag a 30 éves játékos barátnőjét megdobta egy tárggyal. Bendtner elismerte, hogy megverte és megrúgta a sofőrt, de állítása szerint önvédelemből, miután összevesztek a viteldíjon. Bendtnernek 1500 korona (65 ezer forint) pénzbüntetést is fizetnie kell.

A koppenhágai bíróság elutasította Nicklas Bendtner fellebbezését Forrás: Ritzau Scanpix/AFP/Martin Sylvest

A fellebbezés visszavonása után a koppenhágai államügyész a Twitter-csatornáján jelezte, hogy az ítéletes végleges. Arról azonban még nincs információ, hogy a 30 éves támadónak mikor kell bevonulnia a börtönbe.

A taxist, akinek eltörött az állkapcsa, azzal gyanúsították, hogy ismeretlen tárgyat dobott a futballista és barátnője felé, de felmentették az erőszak vádja alól. Ám mivel telefonálás közben vezetett, és nem használta a biztonsági övet, 3000 koronát fizetnie kell.

Nicklas Bendtner jelenleg Norvégiában futballozik a Rosenborg színeiben. Az előző szezonban bajnoki címet ünnepelhetett csapatával, és 19 találattal gólkirály lett az Eliteserienben.