Vágólapra másolva!
Kedden este a brazil labdarúgó-válogatott Kamerun ellen játszott felkészülési mérkőzést a Milton Keynes Dons stadionjában, Angliában. A dél-amerikai csapat a legerősebb összeállításában lépett pályára, ami miatt dühönghetnek a Paris Saint-Germainnél, ugyanis a találkozó 6. percében Neymar egy rosszul sikerült lövés után a lágyékához kapott, és azonnal le kellett cserélni. Hasonlóan járt a párizsi csapat világbajnok támadója, Kylian Mbappé is, aki az Uruguay elleni találkozón szerencsétlenül esett a vállára.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a világ legdrágább játékosa milyen komoly sérülést szenvedett, de ha vártnál nagyobb a baj, akkor ki kell hagynia a Paris Saint-Germain jövő szerdai Liverpool elleni Bajnokok Ligája rangadóját, ami a továbbjutásról is dönthet.

Thomas Tuchel feladatát nem könnyíti meg, hogy Neymar mellett a vb-győztes Kylian Mbappé is megsérült. A 19 éves támadó az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésen szerencsétlenül esett a vállára, így Didier Deschamps szövetségi kapitánynak a 36. percben le kellett cserélnie legveszélyesebb játékosát.

A Bajnokok Ligája C csoportjában a párizsi együttes öt ponttal a harmadik helyen áll a hatpontos Liverpool és a szintén hatpontos Napoli mögött.

A PSG a két legnagyobb sztárja kiesésével roppant nehéz helyzetbe kerülhet. Neymar az őszi szezonban 16 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt szerzett, mellette pedig kiosztott hét gólpasszt is. Kylian Mbappé statisztikája a gólok és a gólpasszok számban megegyezik a brazil szupersztáréval, annyi különbséggel, hogy a francia tini három meccsel kevesebbet játszott.

A brazilok végül a Neymar helyére csereként érkező Richarlison 45. percben szerzett góljával 1-0-ra megnyerték a mérkőzést. Az Everton támadója Willian jobb oldali szöglete után fejelt a bal felső sarokba.

A világbajnok franciák pedig 1-0-ra legyőzték Uruguayt, a győztes gólt a Chelsea támadója, Olivier Giroud szerezte büntetőből az 52. percben.