Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona hónapok óta meg akarja szerezni az Ajax Amsterdam csodagyerekét, a 21 éves Frenkie de Jongot. Az nem is lehet kérdés, hogy a technikás holland középpályás néhány hónap múlva már egy top csapat játékosa lesz, azonban korántsem biztos, hogy Katalóniában fog kikötni. Pláne azok után, hogy a tinisztár bekövette a Real Madrid Instagram-oldalát.

A 21 éves Frenkie de Jong kulcsszerepet játszott abban, hogy a holland válogatott – megelőzve a világbajnok franciákat és a 2014-es vb-győztes németeket – szuperdöntőt játszhat a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A technikás középpályást már nyáron is szerette volna megszerezni az FC Barcelona, amely Sergio Busquets utódját látja a holland játékosban.

Természetes lenne, ha egy nap a Barcelona játékosa lenne. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járna a Camp Nouban, ugyanis megvan benne a minőség" – mondta a korábbi holland válogatott Ronald de Boer De Jongról, aki szeptemberben a Peru elleni barátságos meccsen mutatkozott be a válogatottban.

A 21 éves Frenkie de Jong a holland futball legnagyobb ígérete Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jürgen Fromme

A 21 éves játékos korábban elmondta, hogy élete egyik legnagyobb álma válna valóra, ha együtt futballozhatna Lionel Messivel.

„Annak idején Spanyolországban vakációztunk a családdal, a nagypapámtól kaptam egy Messi-mezt, mert tudta, hogy nagyon szeretem a játékát.

- mondta De Jong, akit nyáron 30 millió euróért szerződtetett volna a Barcelona, azonban az Ajax ragaszkodott a fiatal középpályáshoz.

Azonban korántsem biztos, hogy De Jong Barcelonában fog kikötni, ugyanis a hollandok NL-remeklése után már 80 millió euróra taksálják a vételárát, amit a Manchester City, a Juventus és a Real Madrid is gond nélkül ki tudna fizetni az Ajaxnak.

A Barca fizethet a németek vereségéért

Szombat este a holland labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Németországot a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. fordulójában. A találkozót a helyszínen tekintették meg az FC Barcelona játékosmegfigyelői, akik az Ajax Amsterdam két játékosát, Frenkie de Jongot és Matthijs de Ligttet szerződtetnék. A Barca elöljárói keresve sem találhattak volna jobb alkalmat a két fiatal tehetség megfigyelésére.

Ráadásul a 21 éves játékos a napokban bekövette a Real Madrid hivatalos Instagram-oldalát, ami árulkodó lehet a közeljövőre nézve.