Újabb könyv jelent meg a legendás Aranycsapatról

Aranycsapat
November 25-én van a 66. évfordulója az évszázad mérkőzésének, amikor az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a londoni Wembley Stadionban
Vágólapra másolva!
Megjelent a Magyarországon élő David Bailey könyve a legendás magyar Aranycsapatról.

Az Aranycsapat története című mű ajánlása szerint precíz és olvasmányos, amely az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott bemutatásán túl "kényes kérdések vagy furcsa ellentmondások feltárásától sem riad vissza". Leírja az akkori Magyarország, a Rákosi-diktatúra minden szörnyűségét, és azt is, hogy az Aranycsapat tagjai, akik közül jó páran köztudottan gyűlölték az új rendszert, hogyan tudtak együtt élni vele - és óriási sikereket aratni nemcsak a maguk és a magyar futballszurkolók, hanem a politikai vezetés számára is.

November 25-én lesz a 65. évfordulója az évszázad mérkőzésének, amikor az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a londoni Wembley Stadionban Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Schirner Sportfoto

David Bailey több mint tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy megírja az Aranycsapat történetét. Elmondása szerint meg akarta érteni, hogy ebben az országban, az ötvenes években hogyan bukkanhattak fel egyszer csak káprázatosan tehetséges focisták tucatjai, hogy mi a titka az Aranycsapatnak.

A számos korabeli fotóval illusztrált, több mint 500 oldalas könyvben az író a kezdetektől tekinti át a magyar labdarúgás történetét a 6-3-as londoni győzelmen és az elvesztett világbajnoki döntőn át az Aranycsapat széteséséig.