Vágólapra másolva!
A magyar válogatott meggyőző játékkal, Szalai és Nagy Ádám góljával 2-0-ra nyert Finnország ellen a Nemzetek Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A lefújás után a főszereplők az M4 Sportnak nyilatkozva értékelték a látottakat.

"Az elmúlt két mérkőzésen a srácok nagy erőfeszítést tettek és megmutatták, hogy mekkora bennük a motiváció, de mindenekelőtt azt mutatták meg, hogy mennyire büszkék arra, hogy ezt a mezt viselik. A kezdetektől ezt kértem tőlük. Nagyon sokat jelent számunkra, hogy büszkévé tudjuk tenni a szurkolókat. Nagyon különleges meccs volt, ez egy olyan dolog, ami az én személyes családtörténetemhez is kapcsolódik. Nekem ez nem csak munka. Tallinnban nem sikerült nyernünk, de összességében elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Meg kell tartanunk a koncentránciónkat. Az Eb-selejtezőig még négy hónap van hátra, úgy kell oda érkeznünk, hogy ugyanez az attitűd és bizalom jellemez minket" - nyilatkozta Marco Rossi, aki először irányította a csapatot magyar közönség előtt.

Dzsudzsák és Szalai ünnepli a magyar válogatott vezető gólját Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nagyon örülök az első gólomnak. Fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk a Nemzetek Ligáját, és hogy önbizalommal telve, két jó mérkőzéssel a hátunk mögött menjünk pihenőre. Megbeszéltük, hogy az elejétől presszingelni fogunk, úgy ahogy csütörtökön is tettük. A gólom után Balázs mondta, hogy miért hozzá jövök, miért nem ünneplek, de szokatlan volt a helyzet számomra. Ha nem rúgom be, biztos, hogy kaptam volna, mert mindkét oldalamon volt megjátszható ember. Nincs könnyű dolgunk, mert négyhónapos szünet következik, aztán pedig egyből tétmeccsel kezdünk" - mondta az első válogatott gólját szerző Nagy Ádám.

"Nagyon jókor jött a gól, mert úgy éreztem, hogy abban az 5-10 percben nem kontrolláltuk a meccset. Az új szövetségi kapitánnyal folyamatosan fejlődünk, most például megint új felállásban játszottunk (3-5-2), ehhez képest megvertük a csoportelső finneket. A csapatkapitányi karszalag? Nem értem mit kell ekkora felhajtást csinálni miatta, az a lényeg, hogy nyerünk-e vagy sem. Nyertünk két mecset, mégis a karszalag a téma 10 napja" - értékelt Szalai.

"Sokat segített Ádám, tudta, hogyan kell irányítani a társakat. Jól néztünk ki, jól ment a letámadás, több lehetőségünk volt, elégedettek vagyunk. A legfontosabb, hogy lejátszottunk két meccset kapott gól nélkül. A meccs elején mondtam a srácoknak, hogy rég láttam ennyire egységesnek a csapatot, mindenki tudta mi a feladata, mindenki motivált volt. Izgatott vagyok a márciusi meccsek miatt" - mondta Dzsudzsák.

Fantasztikus győzelemmel búcsúzott az évtől a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott idei utosló mérkőzését a már csoportgyőztes Finnországgal vívta a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2-csoportjában. Marco Rossi együttese nagyobb elszántsággal és akarattal vetette bele magát a küzdelembe, így Szalai Ádám és Nagy Ádám góljainak köszönhetően 2-0-ra győzött és szépen búcsúzott az évtől és a hazai közönségtől.