Társoldalunk:

Messi nélkül győztek az argentinok, Chilében valami nem stimmel

2018.11.17. 10:04

Argentína hazai pályán 2-0-ra legyőzte Mexikót, míg Chile ugyancsak saját közönsége előtt 3-2-re kikapott Costa Ricától felkészülési mérkőzésen.

Úgy tűnik, az argentin válogatottnak szépen lassan újra kezd saját arca lenni, igaz, a támadófoci szerelmeseinek nagy bánatára, és a számtalan zseniális csatár ellenére ez leginkább a szinte már feltörhetetlen védekezésben mutatkozik meg. A még mindig megbízott kapitányként a padon ülő Lionel Scaloni irányítása alatt Argentína ötből négy mérkőzésen nem kapott gól,ahogy pénteken este Mexikó ellen sem. Az oroszországi világbajnokság óta a válogatottságot nem forszírozó Lionel Messi távollétében Paulo Dybala vállalta magára a góllövés hálás feladatát az első félidő végén, majd a találkozó hajrájában csatlakozott hozzá az öngólt szerző mexikói Isaác Brizuela.

A világbajnokságról nem kis meglepetésre lemaradó Chile továbbra sem emlékeztet a zsinórban két Copa Américát nyerő néhány évvel ezelőtti önmagára: ezúttal attól a Costa Ricától kaptak ki 3-2-re Rancaguában, amelyik utoljára idén tavasszal nyert meccset, azóta pedig kilenc találkozójából egy döntetlen mellett nyolcat elveszített. A közép-amerikaiak a 64. percben már 3-0-ra vezettek, de a 70. percben szépítő chileiek még így is kiharcolhatták volna a döntetlent, ha Alexis Sánchez nem ront büntetőt a 82. percben.

Eredmények:
Argentína–Mexikó 2-0 (1-0)
gól: Dybala 44., Brizuela 83. (öngól)
Chile–Costa Rica 2-3 (0-1)
gól: Vegas 70., A. Sánchez 90., ill. Waston 36., 59., Matarrita 64.