Vágólapra másolva!
A The Times információi szerint az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a brexitre való reagálásként a jelenlegi 17 főről 12-re csökkentheti a klubok kereteibe nevezhető légiósok számát a Premier League-ben.

A jelenlegi szabályok értelmében a Premier League csapatainak 25 fős keretében 17 légiós szerepelhet, ezt csökkentené öttel. Jelenleg a 20 élvonalbeli együttesből tizenháromnál van több mint 12 külföldi játékos, így az esetleges szabályváltoztatás óriási hatással lenne a klubokra. A hírek szerint az FA még ezen a héten beterjeszti az egyesületek felé a javaslatát.

A szövetség mindezért cserébe megkönnyítené a munkavállalási papírok beszerzését az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívülről érkező játékosok számára. Ha viszont a klubok nem tudnak megállapodni az FA-vel, úgy a szövetség arra kényszerítheti őket, hogy az EU-s országokból érkező futballistáknak is ugyanazokat a folyamatokat kelljen teljesíteniük a munkavállalási engedélyhez, mint az EU-n kívülieknek.

A Reuters hírügynökség szerette volna megszólaltatni az FA képviselőit az üggyel kapcsolatban, ám a szövetség nem reagált a kérdésekre.