Vágólapra másolva!
A Boca Juniors 2-2-es döntetlent játszott a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén a River Plate ellen a Buenos Aires-i La Bombonera stadionban

Mint ismert, a dél-amerikai Bajnokok Ligája történetében először rendeztek Superclasicót, azaz Boca Juniors-River Plate finálét. Igaz, a megvalósulása döcögősre sikeredett, ugyanis az eredetileg szombat estére kiírt finálé első mérkőzését el kellett halasztani, mert a heves esőzések miatt állt a víz a La Bombonera stadion gyepszőnyegén.

Vasárnap estére szerencsére elhárult minden akadály, és a csapatok is kitettek magukért a Superclasicón. A Boca Juniors a 34. percben megszerezte a vezetést. Ramon Abila lövése kipattant az argentin válogatott Franco Armaniról, a labda azonban visszakerült hozzá, és éles szögből a kapuba lőtt.

Sokáig nem kellett várni a River Plate egyenlítésére. A középkezdés után Lucas Pratto kapott tökéletes kiugratást, és higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot a tehetetlen Agustin Rossi mellett.

Az első félidő hosszabbításában újra megszerezte a vezetést a Boca. Sebastian Villa Cano 50 méterről felívelt szabadrúgását Dario Benedetto fejelte a bal felső sarokba.

A fordulás után másodszor is kiegyenlített a River. Egy jobboldali szabadrúgás az első gólt szerző Lucas Pratto csúsztatta a jobb alsó sarokba.

A folytatásban már egyik csapat sem tudott igazán komoly ziccert kialakítani, így fontos kérdések a visszavágóra maradnak. A döntő második mérkőzését november 24-én rendezik az Estadio Antonio Vespucio Libertiben. A Boca a hetedik, a River a negyedik alkalommal diadalmaskodhat a sorozatban.